O alta taxa de prima inmatriculare???

O alta taxa de prima inmatriculare???
Ministrul mediului a facut o usoara aluzie la faptul ca, din 2011, este posibila o modificare a taxei de prima inmatriculare. Ce aduce nou viitoarea taxa si daca aceasta este reala?...
Distribuie pe Facebook

In cadrul unei conferinte Mediafax Talks about Auto Industry, ministrul mediului Laszlo Borbely a mentionat ca Romania se afla pe locul doi in Europa dupa Marea Britanie la vanzari de automobile noi pe 2010.

Acesta a mai spus: "Vrem sa anuntam din timp eventuala modificare a taxei auto, de aceea ne-am propus ca pana la sfarsitul lui iunie sa spunem daca, din 2011, se va modifica modul de calcul al taxei auto si cum anume va arata aceasta".

Premierul Emil Boc a mai tinut sa precizeze si faptul ca a fost constituit deja un grup de lucru interministerial care sa analizeze oportunintatea modificarii a modului de calcul a taxei auto.

In cazul in care taxa se va modifica se va dori respectarea principiului "poluatorul plateste", astfelincat taxa va fi calculata in functie de nivelul de poluare a masinii.

Anul trecut, fostul ministru al mediului Nicolae Nemirschi anunta ca doreste sa introduca in locul taxei de poluare un impozit calculat in functie de gradul de poluare.

La sfarsitul lunii iunie ne putem astepta din partea guvernului la o modificare a taxei auto, ce va putea intra in viguoare din 2011.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 29 Aprilie 2010