Promisiuni de la ministrul Finantelor: "Oamenii vor primi inapoi banii pe TAXA AUTO cat se poate de repede!"

Promisiuni de la ministrul Finantelor: "Oamenii vor primi inapoi banii pe TAXA AUTO cat se poate de repede!"
  • Taxa auto va fi restituita cat se poate de repede
  • Banii vor fi dati inapoi pana la sfarsitul lunii iunie 2019
  • Anuntul a fost facut de catre ministrul de Finante
Distribuie pe Facebook

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat recent ca banii incasati pe vechea taxa auto vor fi restituti cat se poate de repede. Din cauza acestor taxe percepute in mod necuvenit, Romania a fost amenintata cu diferite proceduri de infringement.

Toate taxele auto implementate de autoritati pana la 1 februarie 2017, cand a disparut timbrul de mediu, au fost declarate ilegale de catre Curtea Europeana iar banii incasati trebuie restituiti cetatenilor de buna credinta care i-au platit.

Numai ca autoritatile se misca cu viteza melcului iar pentru a grabi putin lucrurile, Comisia Europeana le-a dat un ultimatum autoritatilor romane: in urmatoarele doua luni toate taxele de inmatriculare a autoturismelor percepute in mod necuvenit trebuie rambursate.

Ministrul Finantelor a declarat acum ca banii vor fi dati inapoi pana la sfarsitul lunii iunie 2019.

"Taxa auto este o obligatie pe care statul trebuie sa si-o onoreze, s-au luat banii oamenilor, de-a lungul timpului, nejustificat, si sumele vor trebui sa fie rambursate. Am pus in legea bugetului un termen mai larg, final de iunie 2019, dar o sa fie mai devreme. Cum va fi bugetul, intr-o saptamana sau doua, imediat se fac deschiderile si oamenii vor primi banii intr-un timp cat mai scurt," a promis Teodorovici.

In 2017, statul restituise 1.3 miliarde de lei si mai avea de restituit alte 6.5 miliarde de lei proprietarilor de masini carora le-a perceput taxa auto. Daca nu ar fi decis restituirea taxelor, Romania risca o alta procedura de infringement din partea Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 4 Februarie 2019