Scapam, in sfarsit, de rable? "In momentul de fata nu putem vorbi de taxa auto, vedem in 2023"

Scapam, in sfarsit, de rable? "In momentul de fata nu putem vorbi de taxa auto, vedem in 2023"
  • Scapam, in sfarsit, de rable?
  • "In momentul de fata nu putem vorbi de taxa auto, vedem in 2023"
Distribuie pe Facebook

Tanczos Barna a oferit, in cursul zilei de astazi, noi detalii cu privire la subiectul taxarii masinilor vechi si poluante. Potrivit actualului ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, in momentul de fata nu se poate vorbi despre o taxa auto, dar "vedem in 2023".

"(...) Decizia, la nivel guvernamental, a fost ca in anul 2022 nu se vor introduce taxe noi. Acest lucru inseamna ca in 2022 sigur nu va exista o taxa auto, taxa de mediu sau taxa de prima inmatriculare. Printre altele, din acest motiv, de cateva saptamani bune lucram la eficientizarea programului Rabla. In cateva ore, cateva zile, adica saptamana aceasta, se finalizeaza programul Rabla pentru versiunea 2022 - 2024. Am promis asociatiilor de profil o predictibilitate si dorim sa prezentam un program care are, ca obiective, nu lansare imediata, terminarea banilor si inchiderea portilor, ci o etapizare si o predictibilitate in ceea ce priveste finantarea, derularea si avantajele unui asemenea program. Deci, in momentul de fata, nu putem vorbi de taxa auto, vedem in 2023", a declarat oficialul.

Intrebat ce masuri se pot lua pentru a-i descuraja pe romanii tentati sa-si cumpere o masina veche, Tanczos Barna a spus ca "in momentul de fata, nu exista masuri de descurajare". "Exista masuri de incurajare a celor care vor sa cumpere masini noi, inclusiv pentru a sustine industria autohtona de producere a autoturismelor din Romania", potrivit actualului ministru al Mediului, Apelor si Padurilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe