Se reintroduce taxa de prima inmatriculare! Afla de cand!

Se reintroduce taxa de prima inmatriculare! Afla de cand!
Desi oficial este suspendata pana in ianuarie 2013, taxa de prima inmatriculare ar putea fi reintrodusa mult mai devreme, chiar din toamna acestui an. Anuntul a fost facut de Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor. Exista insa si o parte buna: valoarea taxei ar putea fi mai mica decat cea de pana acum.
Distribuie pe Facebook
"De la inceputul anului, colectarea taxei de prima inmatriculare nu s-a mai facut, probabil ca la inceputul lunii septembrie vom veni cu pozitia oficiala a Guvernului Romaniei in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare. Cu siguranta, pozitia mea este de a reduce nivelul taxei de prima inmatriculare", a declarat ministrul Mediului.
Rovana Plumb mai spune ca noua forma a taxei de prima inmatriculare va tine cont de tipul de emisii. "Este prematur ca sa va inaintez un anume cuantum, un anume nivel, deoarece se fac anumite scenarii privind impactul bugetar al acestei taxe si se coreleaza efectiv cu veniturile populatiei si cu numarul de masini care intra in tara intr-un an de zile. In niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare intre masinile noi si masinile second hand, ci pur si simplu se va lua in calcul efectiv tipul de emisii", a spus Plumb.
Distribuie pe Facebook
mai multe