SONDAJ: Cum vei face actele de vanzare-cumparare a unei masini, cu noul Timbru de Mediu?

SONDAJ: Cum vei face actele de vanzare-cumparare a unei masini, cu noul Timbru de Mediu?
Noul Timbru de Mediu 2013 va influenta serios tranzactiile cu masini second-hand. Daca pana acum, cei care cumparau masini Euro 3, 4 sau 5 isi putea inscrie masinile usor, fara sa plateasca taxe de mediu deloc sau foarte mici, acum lucrurile vor sta altfel. La fel si cei care pana acum aveau o taxa de poluare uriasa pentru masinile non-Euro, Euro 1 sau Euro 2. De acum, acestia din urma vor avea de plata taxe mult mai mici la o prima inscriere. Asadar, tu unde te incadrezi?
Distribuie pe Facebook

De astazi, 15 Martie, a intrat in vigoare Timbrul de Mediu. Acesta este redus fata de fosta taxa auto chiar si cu 90% pentru masinile non-Euro, Euro 1 si Euro 2, dar creste simtitor pentru masinile Euro 3, Euro 4 si Euro 5. Asadar, daca pana acum lucrurile erau invers, adica masinile mai noi plateau mai putin, iata ca de azi totul e pe dos: cu cat masina este mai veche, cu atat plateste mai putin.

Pe piata masinilor second-hand se vor intampla doua situatii: cumparatorii isi vor lua masini, fie mai noi, fie mai vechi, ce vor necesita plata acestui timbru la inmatriculare. Daca masina este insa una destul de ieftina, dar nu foarte veche, cum este o Dacia Logan din 2005, a carui valoare de piata este pe la 3000 de Euro, noul cumparator va fi nevoit sa plateasca chiar si 1100 de Euro, adica peste o treime din valoare.

Prin urmare, toti cumparatorii vor fi nevoiti sa aleaga una dintre variantele de achizitionare a unei masini. Daca ai de gand sa cumperi o masina, sau daca ai vrea sa cumperi o masina, tu ce solutie ai alege pentru a circula in continuare cu masina pe care ti-o doresti?

Sondaj
Cum vei alege sa inscrii o masina in 2013?

Cum vei alege sa inscrii o masina in 2013?

Ca la carte, legal, cu toate actele pe numele tau, sau vei incerca sa gasesti alta optiune?

Distribuie pe Facebook
mai multe