Taxa auto AMANATA pe termen nelimitat. Matematica este inca prea grea pentru Ministerul Mediului

Taxa auto AMANATA pe termen nelimitat. Matematica este inca prea grea pentru Ministerul Mediului
  • Noua taxa auto amanata pe termen nelimitat
  • Autoritatile nu au gasit o formula de calcul legala
  • Ar fi trebuit introdusa pana la finalul anului
Distribuie pe Facebook

Ministerul Mediului nu a gasit o formula de calcul legala pentru o noua taxa auto, asa ca a anuntat amanarea acesteia pe termen nelimitat.

Romania se chinuie sa introduca o taxa auto corecta din toate punctele de vedere de vreo 11 ani, numai ca toate formele de taxe auto introduse incepand cu 1 ianuarie 2007 au fost declarate ilegale de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Tocmai de aceea, autoritatile au fost obligate sa restituie banii tuturor persoanelor care au platit taxa auto.

Ministerul Mediului vrea sa evite o situatie asemanatoare pe viitor, asa ca amana pe termen nelimitat introducerea unei noi taxe auto, chiar daca a anuntat in repetate randuri in ultimele luni ca romanii vor plati o asemenea taxa pana la finalul anului.

Din cate se pare, autoritatile nu au reusit sa identifice o forma de calcul care sa respecte legislatia europeana. Tot ce stim despre aceasta posibila taxa este ca va fi platita de toti romanii care detin o masina (pe principiul poluatorul plateste) si ca se vor lua in calcul inclusiv capacitatea cilindrica, norma de poluare si emisiile de CO2.

"Noi am crezut ca putem finaliza o varianta pana la finalul anului, dar nu am putut. Nu va mai pot promite un orizont de timp, legat de acest subiect, va spun sincer. O sa mai dureze," a decarat Gratiela Gavrilescu, ministrul mediului.

"Cand incepem sa lucram in sistemul matematic, apar nu erori, ci si alte variante. Iti pune o clema si, prin rostogolire, constati ca trebuie sa-ti iei munca de la capat. Nu mai pot sa va promit nimic acum. Este destul de greu sa nu ai nicio greseala," a mai spus aceasta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 18 Decembrie 2018