Un altfel de protest la DRPCIV: Cum a aratat prima zi de inmatriculari fara TAXA AUTO

Un altfel de protest la DRPCIV: Cum a aratat prima zi de inmatriculari fara TAXA AUTO
  • Cateva mii de dosare prelucrate la Bucuresti
  • 200 de dosare la Iasi
  • Oamenii asteapta de la ora 2 dimineata
Distribuie pe Facebook

Ai crede ca romanii invata din greselile trecutului. Halal! Ai zice ca acele cozi uriase de acum cateva luni, cand rasaritul soarelui prindea vreo 300 de oameni la coada la DRPCIV, au trecut. Mai ales dupa ce, guvernul tehnocrat de atunci, a luat masuri si toata procedura s-a simplificat. Azi, in prima zi de inmatriculari auto fara TAXA AUTO, haosul a fost mai mare ca oricand.

Ca sa realizezi situatia dramatica in care sunt romanii anului 2017, ajunge sa te duci intr-o dimineata la DRPCIV. Adica la Directia Regim Permise Conducere si Inmatriculari Vehicule. Sau la Politie, cum se zice popular, ca sa iti inmatriculezi masina. Mai ales acum, azi, pe 1 februarie 2017, prima zi in care posesorii de masini le pot inscrie pe numele lor fara sa achite celebra taxa auto.

Iti dai seama ca suntem un popor disperat si debusolat cand vezi ca lumea se pune la coada de la ora 2 dimineata, la 120 de minute dupa ce legea a intrat in vigoare. Sau, cand vezi la 6 dimineata, cu doua ore inainte sa inceapa programul, o lista facuta cu pixul pe care sunt vreo 150 de persoane inscrise. Si daca ajungi pe la ora 12 in curtea DRPCIV, nu ai loc sa arunci un ac. Asa iti poti da seama cat de buimaciti si ametiti sunt soferii din Romania din cauza aceste taxe auto. Lumea se grabeste, si pe buna dreptate. Cine stie ce taxa apare maine si ce le mai bubuie politicienilor ca sa ne jecmaneasca de bani?

Prima zi fara TAXA AUTOBucurestiPrima zi fara TAXA AUTOIasi

Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Iasi sau Constanta sunt doar cateva orase in care azi, de dimineata, de la prima oara, s-au facut cozi uriase. Am vazut bonuri de ordine cu numere trecute de 1000, am vazut in Bucuresti persoane care mai aveau in fata 500-700 de oameni si am vazut imagini cu oameni care au dormit pe scarile DRPCIV de la ora 1-2 dimineata. Iar imediat dupa ivirea zorilor, ai fi zis ca protestul anti-Guvern s-a mutat in curtea serviciului de inmatriculari, nu la Victoriei.

Dar parca nu mai erau cozi, nu? Adica se suplimentase numarul de angajati de la ghisee. Programul se lungise si parca se puteau face si rezervari, corect? Da. Toate aceste masuri anti-aglomeratie exista. Inclusiv sistemul bonurilor de ordine care inainte nu mergea nici sa-l bati cu ciocanul. Cu toate astea, astazi au fost cozi uriase in toate marile orase din tara. Iar explicatia este simpla.

Prima zi fara TAXA AUTOBucuresti, ora 10:00 AM

Oamenii sunt disperati. Extrem de disperati. Vor sa stie masina pe numele lor cat mai repede, pana cand nu apare ceva nou. Oamenii au nevoie de bani, trebuie sa vanda o masina, poate ca au ramas cu masini aduse de afara in care au blocat bani, poate ca doreau de mult sa cumpere o masina sa-si faca treaba. Oricum, cert este ca lumea vrea sa intre in legalitate cat mai repede, s-a saturat sa treaca Dunarea la bulgari...

Dar, din nefericire, disperarea oamenilor si ticalosia politicienilor este atat de mare, inca a iesit la iveala spiritul de turma. S-au inghesuit in prima zi, ca atunci cand se deschide un magazin mare si lumea se calca in picioare pentru o cratita ruginita. Cu siguranta, ar fi putut inscrie masina si poimaine sau saptamana viitoare. Sau chiar azi, pe seara, cand deja cozile dispar. Insa lumea vrea sa stie ceva sigur, vrea sa-si indeplineasca visul de a avea o masina cinstita si pentru care sa achite taxe. Asa ca rabdarea a disparut demult...

Prima zi fara TAXA AUTOCineva s-a bagat in fata randului...

Prima zi fara TAXA AUTOPrima zi fara TAXA AUTO

Cozile, nervii, in unele cazuri chiar injuraturile si poate cativa pumni aruncati in stanga si in dreapta au dominat astazi holurile institutiilor DRPCIV din toata tara. Mirosuri greu de imaginat, scaune inexistente ca sa-ti odihnesti oasele si foarte multi parinti cu copii mici dupa ei, pentru ca nu au avut cu cine sa-i lase. Cam asa arata prima zi de inmatriculari fara taxa auto. Adica o bataie de joc la adresa oamenilor. Pentru ca cei care conduc DRPCIV stiau ca se va intampla asa ceva si ar fi putut lua niste masuri mai stricte ca sa se evite aglomeratia. In schimb, acelasi dezinteres al functionarilor cu care ne-am obisnuit, dar si o mare de soferi nerabdatori, au facut ca aceasta zi sa fie una extrem de grea si lunga. Nu numai in Piata Victoriei.

Sursa foto: Facebook

Prima zi fara TAXA AUTOIasiPrima zi fara TAXA AUTOBucuresti

Prima zi fara TAXA AUTO

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Prima zi fara TAXA AUTO
mai multe