6 motive ca sa te duci cu masina la detailing

6 motive ca sa te duci cu masina la detailing
De aceasta data o sa va spunem noi, cei de la 4Tuning, despre experienta noastra in domeniul detailingului. Ne-am dus si noi masinile la Expert Detailing, fara indoiala cea mai cunoscuta firma din domeniu la noi in tara. Nu, nu au cele mai mici preturi. Si nu, nu sunt nici cei mai grabiti. Dar sunt cei mai buni de pe piata. Si cand pleci de la ei cu masina, trebuie sa te gandesti de doua ori daca nu cumva ai intrat intr-una noua.
Distribuie pe Facebook

1. Tapiterie ca noua

Am fost la Expert Detailing pentru curatarea interiorului. A durat o zi intreaga. Da, ai citit bine: o zi! Si asta pentru ca oamenii de acolo au ajuns in fiecare milimetru patrat al masinii, loc in care nici cu mintea nu m-as fi gandit sa ajung. Dar cel mai important element din toata masina a fost tapiteria. Nu am piele, ci este textila. Dar era plina de pete, de toate felurile, de la mine si de la alti proprietari dinaintea mea. Cafea, transpiratie, sucuri, etc., fara indoiala ai si tu in masina. Pe scaune, pe bancheta, pe fetele de la usi, undeva sigur este ceva. Ei bine, au disparut toate. Si nu exagerez. Habar nu am cu ce au dat, cum au facut, dar au disparut. Si daca reusesti sa scoti toata tapiteria unei masini ca noua, este ceva, nu?

2. Scapi de praf

Citeam ce scriau cativa soferi nefericiti care au avut accidente cu masina. Cica in momentul impactului, odata cu airbagurile, toata masina se umple de praf. Acesta e ascuns prin bord, scaune, in materialele textile, mocheta, etc. Si e si normal, ca in ani de utilizare, masina aduna praf. Nu avem cum sa scapam de el atunci cand mergem la spalatorie, ca praful este la fel ca in casa: se pune in cele mai ascunse locuri. Ei bine, la detailing iti bat scaunele pana iese ultimul fir de praf. Ajung cu aspiratorul in cele mai ascunse unghiuri de sub bord, de sub scaune, de sub banchete, din portbagaj. Si vorbesc aici de aspiratoare, nu trompete din alea ca la spalatorii... Si nu trebuie sa te mire daca la sfarsitul zilei vei vedea un recipient de 5 litri plin cu praf si par din masina ta. Daca ai alergie la asa ceva, sigur vei simti o ameliorare instantanee.

3. Adio murdarie solida

Cand ai timp, daca nu uiti, arunca un ochi in masina ta la manetele de semnalizare, volan, butoane, etc. Se face in timp o crusta exact ca aia care se strange sub mouse-ul de la calculator, naiba stie din ce e facuta, probabil celule moarte de la noi si de la pielea noastra. E solida, e tare si miroase nasol. Daca te uiti atent, vei vedea ca masina ta e plina de astfel de chestii urate. Corect, nu dauneaza foarte tare, ca doar nu mananci cu aceeasi mana cu care conduci, fara sa te speli pe maini. Dar nu arata nici bine si nici sanatos nu este. Fa o proba si da cu unghia: o sa strangi multa si te vei stramba, nu vei crede ca exista asa ceva in masina ta! Ei bine, nu stiu cum oamenii astia o vad pe toata si te scapa complet de ea. Eu am crezut ca-i prind cu asta, dar m-au pacalit si au curatat orice piesa posibila.

4. Protectie solara

Am tot scris de asta de multe ori, inclusiv prin materiale primite direct de la Expert Detailing. Dar va spun ceva din propria experienta: folia solara e sanatoasa. Si nu glumesc. Nu conteaza daca iti pui din aia inchisa de nu vezi nimic in masina, sau ceva mai deschisa. Sincer, eu sunt adeptul celei inchise. Am auzit povesti cum ca nu e bine sa ai folie inchisa la culoare ca nu te vad ceilalti soferi ce miscari faci ca sa anticipeze. Hai sa fim seriosi, ce miscari face omul de la volan, danseaza, gesticuleaza? De asta avem semnalizare. In plus, folia inchisa iti permite sa lasi chestii prin masina, in siguranta, fara sa le vada vreun hotoman care e la vanatoare. Insa nu trebuie sa uitati ca legal, folia solara este permisa numai pe geamurile din spate si pe luneta. In plus, o folie de calitate, are protectie UV si impotriva radiatiei de la soare. Fa o proba: in oras, cand mergi cu masina in plin soare, simti ca te arde pielea, chiar daca ai pornit aerul. Prin folie, nu simti nimic.

ATENTIE! Conform legii, folia legala este numai acea folie cu omologare RAR, montata NUMAI intr-un service autorizat de RAR sa monteze astfel de folie!

5. Motor de nerecunoscut

Sincer, la acest capitol ai crede ca nu este nimic practic, e totul numai estetic. Nu e chiar asa. Partea practica ar fi ca daca ai avut in trecut scurgeri de ulei sau lichide prin motor, acum vei scapa de ele si, automat, de mirosul produs de ele. Si daca nu stiai, vaporii de ulei ars sunt cancerigeni. Ce se intampla odata cu spalarea motorului? Mai bine, uitati-va la pozele de mai jos, ca sa fie clar pentru toata lumea.

5 motive ca sa te duci cu masina la detailing

Inainte nici culorile nu se distingeau bine

5 motive ca sa te duci cu masina la detailing

Dupa spalarea motorului, acesta pare complet nou

6. Igienizarea sistemului de climatizare

Daca imi spui ca nu ti s-a intamplat niciodata sa dai drumul la aerul conditionat si sa nu miroasa urat, nu te cred. Ba miroase urat cand il pornesti, ba dupa ce il opresti. Si nu e bine. Nu vorbesc aici de mirosul acceptabil de condens produs de freon, ci de un miros care te face sa strambi din nas. Stii ce sunt alea? Bacterii care lucreaza. Si asta pentru ca au unde. In filtrul de polen, de obicei, dar si pe circuitul de tevi de sub bord. Sunt bacterii formate in timp, de la mizeria acumulata in filtrul de polen. Aici, daca l-ai schimbat vreodata tu ca sa vezi ce e acolo, se ascunde mult praf, insecte, frunze, etc. Acestea putrezesc si produc acest miros care persista si dupa schimbarea filtrului de polen. Ce poti face? Nu stiu de altii, dar oamenii astia de la Expert Detailing au o procedura de igienizare. Cu motorul pornit si cu clima pornita tare, circula in sistem diverse solutii. Acest ciclu se repeta de doua ori si dureaza cam 2 ore. Sper ca nu te-ai dus pana acum la cine stie ce service dubios de detailing in care te-au expediat acasa dupa 15 minute... Probabil ti-au pus spray Axxe, ca sa miroasa frumos, dar bacteriile tot nu au disparut!

Ar mai fi cateva motive, dar astea cred ca sunt cele mai importante si care merita toata atentia noastra. De ce? Pentru ca in primul rand vorbim de sanatatea noastra. Fie ca scapam de murdaria din interior, de petele si lichidele uscate de pe scaune, de tonele de praf ascunse peste tot, de pelicula aceea maronie care iti acopera plasticele din masina, de igienizarea sistemului de climatizare sau de curatarea motorului, toate au in centru un singur scop: contribuie la sanatatea noastra. Daca ai copii pe care ii plimbi des cu masina, nu mai sta pe ganduri si trage o fuga la detailing.

La final, pentru ca am fost multumiti de serviciile primite, nu putem decat sa-ti recomanda locul unde am fost noi, adica la Expert Detailing. Nu sunt cei mai ieftini, nici nu au cum sa fie, daca folosesc cele mai bune solutii si se concetreaza total asupra unei masini, de ti-o tin o zi intreaga sau mai mult, pana cand iese lacrima. Tu poti sa te duci oriunde, alegerea iti apartine.

Poti chiar sa iei legatura direct cu Managerul firmei, dl. Cristian Pop. Nu stiu cum face, dar are timp pentru toata lumea. Daca ii trimiti un mail cu o intrebare despre preturi sau despre cea mai buna varianta pentru problema ta, iti va raspunde negresit: cristian.pop@expertdetailing.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 10 Septembrie 2013