BMW ActiveHybrid 3 foloseste navigatia pentru a stabili care este momentul oportun de incarcare a bateriilor

BMW ActiveHybrid 3 foloseste navigatia pentru a stabili care este momentul oportun de incarcare a bateriilor
Culmile tehnologiei auto inca nu au fost atinse. Insa BMW se apropie din ce in ce mai mult de atingerea unor performante demne de invidiat. Noul BMW Seria 3 ActiveHybrid 2012 va folosi sistemul de navigatie pentru a stabili daca masina coboara sau urca, astfel incat bateriile sa fie incarcate in cel mai bun moment.
Distribuie pe Facebook

Versiunea hibrida a Seriei 3 de la BMW, numita ActiveHybrid 3, a venit la Salonul Auto de la Detroit cu vesti calde. Noul sistem de navigatie, capabil sa lege senzorul de altitudine la sistemul de incarcare a bateriilor ce alimenteaza motorul electric, va aduce un plus de economie. Cum asa?

Sistemul simte cand masina urca, in cazul unor plimbari la munte, de exemplu, si stie sa nu alimenteze bateria in momentul urcarii, dar atunci cand masina coboara, se va declansa alimentarea. BMW spune ca inca lucreaza la sistem, dar cam asa va functiona. Navigatia actuala de la BMW ofera destule informatii pentru ca soferul sa se bucure de o economie mare, cum ar fi alegerea celei mai economice rute, in functie de trafic si viteza legala.

Sistemul va fi disponibil pe Seria 3 ActiveHybrid, dar si pe ActiveHybrid 5 sau pe alte modele hibride. Momentan nu se cunosc alte detalii despre sistem, dar ideea pare una buna si suntem convinsi ca BMW o va perfectiona.

Chiar si in forma in care a fost prezentat, sistemul este impresionant. Dar BMW ar vrea ca incarcarea acumulatorilor sa se faca si daca navigatia este oprita. Incarcarea se va face prin identificarea unor obiceiuri de condus de la zi la zi. Adica, de exemplu, daca mergi pe acelasi drum zilnic, masina stie sa faca niste predictii si ghiceste din timp care sunt momentele perfecte de pe traseu, pentru incarcare.

BMW ActiveHybrid 3 se va pune in vanzare abia la toamna, asa ca mai este timp pentru perfectionarea acestui sistem inedit. Compania inca nu a anuntat care este economia de carburant la care se asteapta, in urma folosirii acestei tehnologii.

Distribuie pe Facebook
mai multe