Ce este parbrizul climatic cu argint? Ne explica Volkswagen

Ce este parbrizul climatic cu argint? Ne explica Volkswagen
  • Volkswagen a lansat parbrizul climatic cu argint
  • Acesta dezgheata mai rapid sticla dupa noptile geroase
  • Este util si vara, reflectand pana la 60% din razele soarelui
Distribuie pe Facebook

Volkswagen a lansat un parbriz climatic cu argint care dezgheata sticla si reflecta pana la 60% din razele soarelui. Acesta este oferit ca dotare optionala pe mai multe modele din gama, si are un pret de pornire de 340 de euro.

Pe langa dezvoltarea de noi modele, marii constructori de automobile investesc fonduri serioase in cercetarea si mai apoi dezvoltarea de noi componente auto care sa ne faca viata mai usoara in spatele volanului.

O astfel de descoperire este si parbrizul cu strat conductiv de argint, tocmai lansat de nemtii de la Volkswagen. Momentan, unele masini sunt dotate cu parbrize echipate cu filamente fine in interiorul sticlei, care grabesc procesul de dezghetare in urma noptilor geroase.

Insa, pe langa multitudinea de avantaje, acest tip de parbriz are si cateva dezavantaje, unul dintre ele fiind ca acele filamente pot deveni in anumite conditii vizibile si pot fi deranjante pentru soferi.

Solutia inovatoare propusa de Volkswagen consta in integrarea unui strat conductiv de argint in sticla laminata a parbrizului, care la randul sau este dezghetat rapid de energia electrica transformata in caldura. Inginerii germani estimeaza ca puterea totala ajunge la 400-500 W.

Parbrizul climatic cu argint de la Volkswagen

In plus, sistemul previne si aburirea parbrizului, iar partea inferioara a sticlei contine deasemenea filamente care nu permit stergatoarelor sa inghete atunci cand temperaturile coboara cu mult sub 0 grade Celsius pe timpul noptii.

Acest parbriz climatic se va dovedi util si pe timp de vara, deoarece potrivit nemtilor, stratul de argint actioneaza ca un scut termic pe canicula si reflecta pana la 60% din caldura si reduce temperatura din habitaclu cu pana la 15 grade Celsius.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, parbrizul-minune este oferit ca dotare optionala pe mai multe modele din gama constructorului din Wolfsburg precum Golf, Golf Sporsvan, Tiguan, Sharan, Passat si Passat Variant, iar pretul de pornire este de 340 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Tehnica Auto DATA PUBLICĂRII: 26 Ianuarie 2017