Conduceti sustenabil? Optati pentru anvelope cu durata mare de viata

Conduceti sustenabil? Optati pentru anvelope cu durata mare de viata
Pentru multi dintre noi, viata reala obliga la alegeri dificile. Cu totii ne dorim sa protejam planeta si cu totii vrem sa facem lumea mai buna. Realitatea este insa ca mai sunt foarte multe lucruri de facut. In prezent, pe drumurile din intreaga lume circula 800 milioane vehicule, iar aceasta cifra se poate dubla pana in 2030.
Distribuie pe Facebook

Si atunci, cum ar putea conducatorii auto sa faca ceva pozitiv - ceva care sa reduca impactul asupra mediului?
Vestea buna este ca nu doar conducatorii auto sunt preocupati de protejarea mediului. Acest aspect ii preocupa in egala masura si pe constructorii de anvelope care investesc sume considerabile pentru a crea anvelope ecologice, eficiente si economice.
Michelin, de exemplu, a facut recent senzatie pe piata prin lansarea noii, anvelope de inalta tehnologie, MICHELIN ENERGY Saver, conceputa pentru a oferi performante de exceptie din punct de vedere al sigurantei, al consumului eficient de carburant si al longevitatii.
Economisiti resurse. Economisiti bani.
Anvelopele de acest fel, cu o durata mare de viata, trebuie schimbate mult mai rar. Imaginati-va cum ar fi daca in loc de cinci anvelope ati avea nevoie doar de patru: fara indoiala ca astfel s-ar consuma mai putine resurse naturale. Acesta reprezinta un pas simplu si eficient catre reducerea impactului asupra mediului. Si, in plus, v-ar ajuta sa economisiti bani!
Noile anvelope care dureaza mai mult au un cost mai redus pe kilometru deoarece asigura reducerea consumului de carburant si scaderea costurilor de inlocuire. Aproximativ 20% din consumul de carburant se datoreaza anvelopelor. Unele anvelope asigura reducerea consumului de carburant si va ajuta sa faceti economii pe toata durata de viata a anvelopei. Anvelopele de calitate cresc siguranta in deplasare - reduc distanta de franare pe carosabil umed si uscat - si se comporta mai bine in viraje, astfel incat sa puteti pastra permanent controlul asupra vehiculului dumneavoastra. Pe scurt, anvelopele din zilele noastre ofera un echilibru optim al celor mai importanti factori de performanta: siguranta, longevitate si economie de carburant.
Prin alegerea unor anvelope care dureaza mai mult - si facand anvelopele pe care deja le avem sa dureze mai mult - fiecare conducator auto isi poate aduce aportul la protejarea mediului inconjurator.
Sfaturi pentru reducerea uzurii anvelopelor:
- Verificati presiunea anvelopelor. Cumparati un manometru sau mergeti periodic la un atelier service. Nu uitati sa ajustati presiunea pentru rularea pe autostrada sau pentru sarcinile mari.
- Schimbati anvelopele intre ele astfel incat acestea sa se uzeze uniform.
- Verificati geometria la fiecare sase luni. Daca rotile nu sunt aliniate corect, anvelopele se vor uza mai rapid.
- Verificati ca suspensiile sa nu fie uzate, deoarece acestea uzeaza anvelopele.

- Incercati sa evitati demarajele in forta deoarece acestea distrug cauciucul anvelopelor!

Distribuie pe Facebook
mai multe