Cu viitorul sistem de infotainment de la Volkswagen iti vei putea controla casa direct din masina

Cu viitorul sistem de infotainment de la Volkswagen iti vei putea controla casa direct din masina
  • Volkswagen si LG vor dezvolta un sistem de infotainment prin care diferitele dispozitive din casa vor pute fi controlate din masina
  • Cele doua companii vor dezvolta deasemenea si un centru de notificari care va trimite mesaje informative soferului
  • Volkswagen a prezentat un asemenea sistem la CES 2016
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile VolkswagBMW este deasemenea posesorul unei astfel de interfate de integrare a caseien a incheiat un parteneriat cu LG pentru a dezvolta un sistem cu ajutorul caruia proprietarii isi vor putea controla dispozitivele de acasa direct din masina.

Chiar si cei mai convinsi pasionati de automobile ar trebui sa se impace cu ideea ca viitorul este deja aici. Masinile cu motoare mari, V8, V12, sunt din ce in ce mai rare, lasand locul vehiculelor "verzi", masinile autonome in care ocupantii se vor putea uita la un film pana vor ajunge la destinatie sunt din ce in ce mai aproape, iar o multitudine de sisteme care iti vor permite sa fii intotdeauna conectat cu lucrurile importante pentru tine, nu mai sunt doar un vis.

Un astfel de sistem este si acesta tocmai anuntat de cele doua companii gigant, un sistem de tip cloud menit sa-ti aduca mai aproape masina si casa. Cu ajutorul acestuia, proprietarii de Volkswagen-uri dotate cu aceasta interfata de infotainment vor putea sa-si controleze, din masina, diferitele dispozitive din casa, precum sistemul de alarma, luminile sau temperatura.

Mai mult de atat, Volkswagen si LG vor dezvolta un centru de notificari care va trimite diferite mesaje informative soferilor, si care va putea simti pozitia masinii, iar mai apoi va putea face schimbari sau recomandari bazate pe aceasta informatie.

Constructorul din Wolfsburg a prezentat un asemenea sistem la CES 2016. Ocupantii conceptului prezentat la Las Vegas, BUDD-e, au putut sa experimenteze aplicatia Ring, prin care in timp ce te afli in masina, poti sa vezi cine se afla in fata usii casei tale.

Volkswagen nu este singurul producator de automobile care investeste in astfel de sisteme. BMW este deasemenea posesorul unei astfel de interfate de integrare a casei, prin ecosistemul SmartThings dezvoltat de cei de la Samsung.

Distribuie pe Facebook
mai multe