Cum sa conduceti in conditii dificile?

Cum sa conduceti in conditii dificile?
Fiecare deplasare este diferita si pentru ca nu stiti niciodata ce se poate intampla, cel mai bine este sa fiti pregatit pentru orice situatie. Nu ati pleca la drum fara a avea mobilul incarcat. Dar ce faceti cu anvelopele? Cel mai bine ar fi sa plecati la drum cu anvelopele care va ofera siguranta optima la franare si in viraje. Sfaturile de mai jos ajuta la imbunatatirea sigurantei rutiere in conditii dificile de deplasare.
Distribuie pe Facebook
Noaptea
Atunci cand va aflati la volan, ochii dumneavoastra au nevoie de timp pentru a se adapta la intuneric. Inclinati oglinda retrovizoare astfel incat sa nu fiti orbiti de masinile aflate in spate. De asemenea, nu va uitati in farurile masinilor care circula din sens opus.
Pe sosea
Respectati cateva reguli simple pentru a va deplasa in conditii de siguranta pe autostrada. Respectati limita de viteza pentru ca aceasta isi are rostul sau. Semnalizati intotdeauna atunci cand schimbati banda de circulatie. Nu schimbati brusc benzile de circulatie. Nu numai ca este periculos, dar masina se poate rasturna. Nu conduceti daca sunteti obosit. Opriti la fiecare doua ore pentru a va odihni.
La munte
Inainte de a pleca la munte, se recomanda sa verificati franele, roata de rezerva si trusa de scule. O idee buna ar fi sa luati cu dumneavoastra mai multa mancare si apa. La munte vremea se schimba brusc, asa ca verificati din timp prognoza meteo si spuneti unei persoane apropiate ruta pe care v-ati stabilit-o. Angajati-va in viraje cu viteza redusa si claxonati daca nu aveti niciun fel de vizibilitate.
Ploaie
Vizibilitatea scade dramatic daca ploua. In plus, drumul devine alunecos si distanta de franare creste. Astfel, este foarte important sa incetiniti si sa aprindeti farurile, astfel incat sa puteti fi vazut de ceilalti conducatori auto.
Zapada si gheata
Daca ninge, este extrem de important sa va deplasati cu viteza redusa. Distantele de franare sunt de 10 ori mai mari pe carosabilul acoperit cu zapada si gheata. Accelerati si franati cu prudenta pentru a evita deraparea. Daca masina derapeaza, rotiti volanul in aceeasi directie si mai ales nu franati pentru ca astfel veti bloca rotile. In panta, rulati cu viteza redusa si evitati sa schimbati viteza sau sa franati atunci cand coborati o panta.
Noroi
Inainte de a rula pe suprafete acoperite cu noroi, verificati urmele lasate in noroi de masinile care au trecut deja pe acolo. Stiti ce poate masina dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur ca veti ajunge cu bine la capat, nu riscati sa ramaneti impotmolit.
Ceata
Conduceti cu extrema prudenta atunci cand este ceata. Este deosebit de periculoasa si reduce la minimum vizibilitatea. Aprindeti farurile de ceata si luminile de intalnire. Pastrati o distanta mai mare fata de masina din fata, astfel incat sa aveti timp de reactie. Reduceti viteza si ramaneti pe banda pe care va aflati.
Vant

Rafalele puternice de vant pot lua pe nepregatite si cel mai experimentat conducator auto. Tineti ambele maini pe volan, mai ales la trecerea peste poduri sau atunci cand circulati langa vehicule inalte. Conduceti cu viteza redusa si nu uitati ca vantul poate arunca pe drum crengi de copaci, asa ca fiti pregatit sa franati brusc. Nu uitati ca vantul poate acoperi sunetul claxoanelor sau al motocicletelor care se apropie. Folositi portbagajul de pe capota doar daca este strict necesar si fixati cu mare atentie obiectele pe care le transportati.

Distribuie pe Facebook
mai multe