Cum sa economisim carburant: 10 sfaturi de la MICHELIN

Cum sa economisim carburant: 10 sfaturi de la MICHELIN
Daca portofelul sufera ori de cate ori doriti sa faceti plinul la pompa, incercati sa aplicati aceste mici dar eficiente schimbari in stilul dumneavoastra de condus. Veti economisi carburant si veti face economii si la bani, ca sa nu mai amintim de gestul pozitiv pe care il faceti fata de mediu
Distribuie pe Facebook

SFAT 1
Rulati la viteza constanta
Evitati accelerarile si franarile bruste. Mentineti o viteza de rulare constanta si evitati franarile si demarajele care suprasolicita motorul.
SFAT 2
Fiti atenti la treapta de viteza
Schimbati viteza intre 2.000 si 2.500 RPM pentru a mentine cat mai scazuta viteza motorului si a asigura functionarea optima a acestuia.
SFAT 3
Verificati presiunea
Este extrem de important sa rulati cu anvelopele umflate la o presiune corecta; o presiune prea mica mareste consumul de carburant, in timp ce o presiune prea mare reduce aderenta acestora.
SFAT 4
Conduceti anticipativ
Condusul anticipativ reprezinta cel mai sigur mod de deplasare, deoarece va permite sa mentineti o viteza constanta si sa evitati consumul inutil de carburant.
SFAT 5
Folositi cu masura aerul conditionat
Folositi mai putin aerul conditionat, in special in oras unde filtrele de aer sunt setate la maximum si consuma foarte mult din energia vehiculului.
SFAT 6
Tineti ferestrele inchise la viteze mari
Pe sosea, chiar si un singur geam deschis creste consumul de carburant deoarece aerul care intra in masina creeaza un efect de franare.
SFAT 7
V-ati oprit? Opriti si motorul.
Procedati ca un sofer de taxi si opriti motorul atunci cand stationati. De exemplu, atunci cand va aflati intr-un ambuteiaj sau asteptati la bariera.
SFAT 8
Evitati excesele
Nu incarcati vehiculul prea mult. Cresterea incarcaturii duce la cresterea consumului de carburant si a emisiilor poluante. Scoateti toate accesoriile pe care nu le folositi, de exemplu portbagajul montat pe capota masinii, deoarece acestea creeaza un efect de franare.
SFAT 9
Nu folositi gadgeturi
Conectarea dispozitivelor electrice, cum ar fi telefoane mobile si incarcatoare MP3, consuma energie si carburant. Evitati sa folositi gadgeturile electronice in masina.
SFAT 10
Si poate cel mai important...alegeti anvelope care economisesc energie.
Anvelopele influenteaza in mod direct consumul de carburant. Un rezervor din patru este consumat de anvelope.

Inarmat cu toate aceste sfaturi, puteti sa reduceti cheltuielile cu consumul de carburant si sa protejati mediul. Acum va puteti deplasa folosind mai putina energie.

Distribuie pe Facebook
mai multe