Cum se polisheaza farurile si stopurile din plastic?

Cum se polisheaza farurile si stopurile din plastic?
Nici farurile si nici stopurile masinii nu scapa de zgarieturi. Mai ales acum, iarna, de la criblura, sare si nisip, aceste elemente ale exteriorului au de suferit la fel de mult ca vopseaua. Daca te uiti atent la farurile masinii tale, vei vedea multe zgarieturi. Si te vei intreba daca poti face ceva sa scapi de ele...
Distribuie pe Facebook

In filmul de mai jos nu numai ca vei vedea niste cazuri extreme de deteriorare a farurilor si felul in care polisharea le-a facut limpezi ca un cristal. Dar vei invata ca poti cere acest serviciu, daca ai faruri din plastic, impreuna cu orice detailing exterior. De asemenea, vei invata si vei vedea cum se face, dar mai ales vei afla ca nu este nimic special in aceasta operatie.

La inceputul filmului se prezinta cateva faruri polishate pe BMW, VW Passat, iar spre sfarsit pe Opel, BMW E60 si Mercedes C200, toate in maniera Inainte-Dupa. Prima data este aratat in detaliu cum a fost farul de matuit si de oxidat inainte de polishare, iar apoi se arata - tot in detaliu - cat de clare au putut fi facute prin polishare.

Desigur ca reperele prezentate Inainte-Dupa, fiind grav afectate, au necesitat mai multi pasi de polishare (cu compounduri si polishuri diferite), dar si smirgheluirea lor in trepte, cu hartie de 1500 (uneori), 2000 si 2500.
Rezultatele ar trebui sa va convinga ca farurile "Dupa" nu numai ca arata mai bine, dar si lumineaza mai bine; pe timp de noapte lumina ne mai fiind dispersata de zgarieturi si obturata de aspectul laptos al oxidarii si imbatranirii plasticului.
Polishandu-le mai des pe ale voastre, ele nu vor ajunge niciodata ca cele din film.
In legatura cu polisharea stopurilor am sa va spun o poveste adevarata, dar cu talc - pe care cei care au achizitionat manualele mele profesionale, "Detailerul Secolului XXI", o stiu deja. Acum vreo 10 ani, cand aveam doar atelierul de detailing din Drumul Taberei, un client din provincie strabatea, in fiecare an, mai multe sute de kilometri pentru Pregatirea de Iarna. In al treilea an consecutiv, cand ne-a vizitat, a solicitat in mod expres si staruitor sa vorbeasca cu mine.
Sincer, am crezut ca omul are o reclamatie de facut si doreste sa mi-o impartaseasca direct mie, desi ar fi putut avea incredere si in colegii mei. Mi-am lasat treaba si m-am dus la el cu inima stransa. "Domnule Pop, mi-a spus el poruncitor de indata ce m-a vazut, va rog sa dati ACUM dispozitie oamenilor dvs. sa nu-mi mai polisheze stopurile!" "Sigur, dar de ce, am intrebat eu mirat, nu ati fost multumit de cum au iesit?!" "Nu-i vorba de asta! a continuat el oarecum rastit. Dar eu si anul trecut le-am atras atentia sa nu le mai polisheze, iar ei tot au facut-o!" "Inteleg, am spus eu, dar ce va nemultumeste la stopurile polishate?!?" "Domne, in fiecare an cand ma intorc acasa, stopurile stralucesc atat de tare si atrag atentia, incat cei de la mine din oras sunt convinsi ca am pus unele noi si mi le fura, domne! Asta-i problema mea, m-am saturat!!!
Sigur ca de atunci nu i-am mai polishat omului stopurile. Saracul, cheltuia atatia bani pe un serviciu complex, batea atatea sute de kilometri pana la noi, iar cand se intorcea acasa, dupa 2 saptamani,mai trebuia sa mai bage mana in buzunar ca sa-si cumpere si stopuri.

Zilele astea, dupa ani si ani, povestind aceasta intamplare prietenilor mei, acestia mi-au impartasit parerea ca acel tip exagerase si mi-au cerut sa le explic CUM anume i se furau omului stopurile, daca era adevarat? M-au prins cu totul nepregatit. Nu m-a interesat niciodata cum se fura, pe de o parte, iar pe de alta eu nu am fost suspicios niciodata si nu sunt preocupat nici acum daca un client sau altul spune adevarul sau nu.

Intotdeauna am fost atent la ce se ascunde in spatele vorbelor lor si ce pot afla nou de la ei privitor la serviciile noastre? Ce as putea invata? Ce as putea imbunatati? Nu gandesc la fel ca un procuror, sa spunem, ci ca un marketer.
Acum insa, dupa atatia ani, gandindu-ma, recunosc, aceasta relatare ar putea fi exagerata, dar si ca metafora tot mi se pare interesanta, atata vreme cat cineva s-a gandit sa nascoceasca asa ceva.

Material pus la dispozitie de Cristian Pop, Expert Detailing

Cum se polisheaza farurile si stopurile din plastic?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 20 Decembrie 2010