Gadgeturile masinii de care soferii nu au neaparata nevoie

Gadgeturile masinii de care soferii nu au neaparata nevoie
  • Tot mai multe masini vin dotate cu internet
  • Optiunile media ale unei masini pot valora mai mult decat pretul de pornire
  • Numai modelele de varf ale producatorilor din segmentul premium ofera in standard cateva astfel de dotari
Distribuie pe Facebook

In ziua de azi, aproape ca nu exista model auto care sa nu ofera printre "optionale" si gadget-uri menite sa-ti ia ochii si sa te impresioneze. De la pachete de navigatie si pana la internet wireless in masina, granita dintre "a avea nevoie" si "a dori" poate fi trecuta foarte usor atunci cand soferul este un consumator avid de tehnologie.

Oricat de bine ar da pe hartie, aceste caracteristici high-tech oferite de producatori sunt pur si simplu gauri negre in buget, unele fiind chiar depasite ca si tehnologie de smartphone-urile noi aparute pe piata. Iata 4 jucarii de care soferii nu au neaparata nevoie, potrivit blogs.cars.com.

1. Internetul wireless

Internet in masina, cat de "cool" suna aceasta optiune? Mai ales daca ai cu tine, in excursie de exemplu, cativa adolescenti dependenti de Facebook si Instagram.
Din ce in ce mai multi producatori de masini ofera rutere mobile wireless ca si accesorii pentru masina la preturi ce ajung si chiar depasesc 400 de dolari. Pretul nu include si instalarea sau abonamentul lunar.

Spre exemplu, Audi ofera acest seriviciu, prin care 8 device-uri pot accesa internetul simultan, inca din 2011.

O alternativa mai ieftina la ruterul de pe masina este un hot spot mobil oferit de companiile de telefonie mobila.

Gadgeturi de care nu ai nevoie

2. Padele pe volan

Schimbatoarele pe volan ar trebui sa apartina strict masinilor sportive, cum sunt editiile de anul acesta ale lui Nissan GT-R si Porsche 911 care au cutii de viteza cu dublu ambreiaj. Ele au ajuns o realitate insa si la modele de strada, cum este Honda Insight versiunea hibrida. Adesea, aceste schimbatoare ofera un timp de raspuns mai indelungat decat varianta clasica.

Gadgeturi de care nu ai nevoie

3. Sisteme de navigatie

Pe sistemul "ma laud ca am cu ce", foarte multi soferi isi achizitioneaza masini care au sisteme de navigatie incorporate. Fiecare posesor de smartphone are, insa, in propriul buzunar un sistem de navigatie capabil. Aceste telefoane ofera programe precise de navigatie, multe dintre ele putandu-se conecta la sistemul audio al masinii pentru comenzile vocale.

Chevrolet Spark are un sistem prin care te poti conecta cu telefonul la display-ul MyLink multimedia si poti vedea pe ecranul masinii adresa pe care o cauti.

Gadgeturi de care nu ai nevoie

4. Scaune racite sau ventilate

Scaunele incalzite sunt o varianta buna iarna, insa cele racite sau ventilate sunt cu totul o alta poveste. Eficacitatea lor variaza foarte mult si difera de la persoana la persoana. Unii s-ar putea declara multumiti, in timp ce altii poate s-ar pricopsi cu o raceala.

Gadgeturi de care nu ai nevoie

In masina ta, ce optiuni sau ce accesorii le poti considera inutile si ai putea sa traiesti si fara ele?

Distribuie pe Facebook
mai multe