Lista de verificare inainte de plecarea in vacanta

Lista de verificare inainte de plecarea in vacanta
Ati asteptat cu nerabdare vacanta si iata ca ea a venit in sfarsit. Masina trebuie verificata inainte de a pleca in vacanta. Dar cum ramane cu anvelopele? Iata sfaturile noastre in ceea ce priveste verificarea anvelopelor, astfel incat sa puteti pleca la drum fara sa va faceti griji.
Distribuie pe Facebook

SFAT 1
Pregatiti-va din timp
Verificati anvelopele cu o saptamana inainte de plecare (sau cel putin cu cateva zile inainte), astfel incat sa aveti timp sa remediati orice problema existenta: anvelope uzate, pierderi de presiune sau pana.
SFAT 2
Verificati nivelul de uzura
Verificati vizual anvelopele ghidandu-va dupa indicatorul de uzura sau folositi un subler de adancime. Verificati anvelopa in diferite puncte. Semnele de uzura includ taieturi, umflaturi, exfolieri sau zone aplatizate.
SFAT 3
Apelati la un specialist
Daca observati ca anvelopele prezinta semne de uzura anormala sau daca anvelopele de pe aceeasi axa sunt uzate diferit, apelati la un specialist. Daca anvelopele au ajuns la limita legala sau tehnica de uzura, acestea trebuie schimbate.
SFAT 4
Verificati presiunea
Verificarea presiunii este esentiala. Daca presiunea din anvelope nu este cea indicata de constructor, vehiculul se va comporta in mod diferit, putand cauza accidente. Asa ca luati un manometru si verificati presiunea!
SFAT 5
Respectati nivelul corect de presiune
La un nivel corect al presiunii, anvelopa este mai sigura, are un randament kilometric sporit si consuma mai putin carburant. Daca nivelul presiunii este mai mic cu 0.5 bar fata de nivelul corect, durata de viata a anvelopei scade cu pana la 8.000 km. Daca presiunea este mai mica cu 1-2 bar, anvelopele pot exploda, aderenta se reduce dramatic iar distanta de franare creste simtitor.
SFAT 6
Informati-va care sunt riscurile rularii la o presiune prea mica
Daca anvelopele sunt rulate la o presiune prea mica, temperatura acestora va creste si exista riscul ca anvelopele sa explodeze sau sa fie distruse in mod ireversibil. Presiunea scazuta creste si riscul aparitiei acvaplanarii. Pe scurt, anvelopa nu mai este sigura.
SFAT 7
Verificati presiunea atunci cand anvelopele sunt reci
Presiunea poate fi verificata cel mai bine atunci cand anvelopele sunt reci. Daca presiunea se verifica atunci cand anvelopa este calda, adaugati 0,3 bar la presiunea recomandata. Deoarece presiunea creste odata cu temperatura, nu dezumflati niciodata o anvelopa calda. Nu uitati! Respectati presiunea indicata in manual.
SFAT 8
Mai bine preveniti decat sa reparati
Nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii atunci cand vine vorba de anvelope, asa ca data viitoare cand veti schimba anvelopele, ganditi-va la aspectele cele mai importante: siguranta, longevitatea si economia de energie. In prezent exista anvelope care ofera un echilibru optim al tuturor acestor performante.

Bucurati-va de vacanta in conditii de siguranta, fiind siguri ca anvelopele sunt la fel de pregatite sa porneasca la drum ca si dumneavoastra. Nu va mai ramane decat sa terminati de impachetat si sa va incepeti vacanta!

Distribuie pe Facebook
mai multe