OFICIAL: Asa arata cei mai noi 700 de cp Lamborghini

OFICIAL: Asa arata cei mai noi 700 de cp Lamborghini
Nu e niciun secret in faptul ca un model 2011 se pregateste sa ia tronul lui Murcielago. Dar pentru asta, Lamborghini a pregatit si un motor nou, pe langa un aspect futurist si complet inovativ. E vorba de un motor realizat de la 0, un V12 ce produce 700 de cp si are o greutate de numai 235 de kg.
Distribuie pe Facebook

Fabrica din Sant'Agata a publicat azi prima poza cu cel mai nou motor Lamborghini. Este vorba de un motor cu 12 cilindri in V, aspirat, care va fi montat pe succesorul lui Murcielago.

Inca nu se stie daca viitorul Supercar va purta numele de Jota sau Aventador, insa un lucru e cert: motorul este, oficial, gata de montat pe masina! Si se pare ca si masina, dar si motorul, impreunate, isi vor face aparitia in cadrul urmatorului salon auto de la Geneva.

Conform datelor oficiale publicate de Lamborghini, noul motor V12 de 6.5 litri are o putere de 700 de cp la o turatie mai mare de 8250 rpm, chiar daca zona rosie incepe pe la 8000 rpm. In plus, va avea un cuplu de 690 Nm la 5500 rpm. Se pare ca motorul este confectionat din materiale noi si din aliaje foarte usoare si rezistente, capabile sa reziste in regim de turatie foarte mare. Totodata, aceste materiale usoare confera acestui motor si o greutate mica, de doar 235 de kg.

OFICIAL: Asa arata cei mai noi 700 de cp Lamborghini

Informatiile interesante continua, cu referire si la transmisie. Urmatorul model va avea o cutie de viteze numita ISR, adica Independent Shifting Rod. Mai precis, e vorba de o cutie de viteze manuala cu comanda automata si pasaje cu 50% mai scurte decat la o cutie cu dulbu ambreiaj clasica. Si aici vorbim de materiale usoare, precum titan si magneziu, pentru ca aceasta cutie de viteze va avea numai 79 de kg, conform comunicatului oficial.

Nu ne mai ramane decat sa asteptam 2011 cu debutul sau auto. Adica sa vedem modelul nou lansat oficial in cadrul salonului auto de la Geneva. Cu siguranta o sa aflam mai multe detalii dar vom vedea si cum arata succesorul lui Murcielago in carne si oase, sau mai bine zis, in carbon si aliaj.


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Noul Lamborghini V12
mai multe
Publicat în categoria: Tehnica Auto DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2010