Reconditionarea acestui diferential ruginit de BMW iti va satisface toate poftele lumii

Reconditionarea acestui diferential ruginit de BMW iti va satisface toate poftele lumii
Un pasionat de mecanica si de BMW-uri restaureaza un diferential cu aluncare limitata de BMW E30. De la o piesa ruginita, gasita printr-un parc de dezmembrari, pana la o piesa superba, de care orice BMW ar fi mandru, e cale lunga. Dar acest clip de 20 de minute ne arata cum se ajunge de la fier vechi la minunatie.
Distribuie pe Facebook

Diferentialul este un element al transmisiei care, in cazul BMW-ului E30, transmite puterea de la cardan spre cele doua roti. Aici vorbim de un diferential autoblocant, adica ce permite invartirea simultana a rotilor, acest lucru oferind performante mai bune, dar si un demaraj mai bun pe carosabil alunecos.

Multa lume are impresia ca diferentialul LSD sau de tip autoblocant este doar pentru distractie, ca sa faci cerculete si drifturi, insa, in realitate, este o piesa de siguranta si performanta. Cu un asemenea diferential, de exemplu, vei iesi mult mai usor daca ramai impotmolit pe zapada, deoarece ambele roti se vor invarti. Un diferential simplu va invarti doar o roata, pe rand, in cautarea aderentei.

Insa dincolo de partea tehnica, trebuie sa admiram mai jos rabdarea si maiestria celui care transforma acest fier vechi intr-o piesa minunata mai degraba demna de vitrina, decat de montat pe masina.

Distribuie pe Facebook
mai multe