Sfaturi practice cand inchiriezi un automobil in Europa

Sfaturi practice cand inchiriezi un automobil in Europa
Daca plecati intr-o vacanta cu avionul, dar aveti nevoie sa va plimbati de colo-colo pentru a fi mai comod, mai sigur si mai economic, poate va ganditi sa inchiriati o masina. Vreti sa va deplasati liber in timpul vacantelor gratie unui vehicul inchiriat local. Este o idee foarte buna, dar sunt utile cateva sfaturi practice pentru a inchiria fara probleme.
Distribuie pe Facebook

IN MOMENTUL REZERVARII!

LA CE TREBUIE SA FII ATENT CAND INCHIRIEZI UN AUTOVEHICUL?

Faceti-va timp sa comparati diferite oferte care sa corespunda nevoilor dvs., disponibilitatilor si locului de sejur. Cateva oferte speciale pot reduce considerabil suma cu care inchiriati autovehicolul(rezervare cu mai mult timp inainte, week end-uri promotionale, etc). De asemenea, companiile aeriene propun deseori tarife negociate cu cei care inchiriaza masinile.

Ganditi-va sa intrebati despre regulile de circulatie si limitarile de viteza aplicabile inainte de a pleca in strainatate.

Atentie: Nu aveti dreptul de anulare in caz de contractare incheiat la distanta!

In caz de vanzare la distanta, cel mai adesea consumatorul beneficiaza de un drept de anulare a conventiei. Termenul in care se poate razgandi variaza in functie de tara in cadrul Uniunii Europene. (In Romania termenul este de 10 zile).

Cu toate acestea, anumite servicii sunt excluse din domeniul de aplicatie. Acestea includ furnizarea de servicii de transport la o data sau pe o perioada determinata. Astfel, dreptul de anulare nu se aplica contractelor de inchiriere. O data vehiculul rezervat, nu mai puteti retracta si nici obtine rambursarea sumelor platite.

STAF INTELIGENT: FITI ATENTI!

- La disponibilitati si la modelele de autoturisme de inchiriat pentru a va asigura raspund bine la nevoile dumneavoastra(numarul de pasageri, marimea..). In cazul in care modelul rezervat nu corespunde, din cauza lipsei disponibilitatii, cu cel inchiriat in final, nu trebuie sa platiti mai mult in cazul in care vehiculul este dintr-o gama superioara. - In cazul in care vehiculul este dintr o gama inferioara, din contra, costul trebuie ajustat;
- La restrictiile cu privire la varsta la care puteti conduce in autovehicul in tara in care doriti sa calatoriti;
- La conditiile generale de rezervare a societatii care inchiriaza: durata minimala a inchirierii(cateva ore sau o zi), data de rezervare(aceasta poate ajunge de la cateva ore inaintea preluarii autovehicului, pana la cateva luni inainte), zona geografica acoperita(posibilitatea de a calatorii intr o alta tara decat cea din care am inchiriat automobilul)
- La optiunile suplimentare facturate in plus fata de costurile inchirierii(scaun de copil, GPS, etc..);
- La costurile suplimentare(taxa specifica in caz de rezervare la aeroport sau alte taxe locale, numite "taxe de drum");
- La diferitele tipuri de asigurari incluse in costul de inchiriere;
- La kilometraj(limitat sau nu):pentru traseele lungi este mai favorabil kilometrajul nelimitat;
- La mijloacele de plata acceptate;

- La alte mijloace de transport ale tarilor vizitate.

BINE DE STIUT:

Contractul on-line se face de obicei intr-o limba de circulatie internationala, dar e posibil ca la fata locului, contractul sa fie redacatat in limba tarii vizitate. Trebuie sa aveti deci atentia sporita. Acest contract va fi luat in considerare in caz de litigiu si nu acela de pre-rezervare. Trebuie neaparat sa pastrati o copie! Pe teritoriul Uniunii Europene nu exista nici o cerinta pentru a pune la dispozitie un contract in limba consumatorului strain.

INFOCONS - www.protectia-consumatorilor.ro - este o organizatie financiar independenta, neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, indpendenta, ntemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor. Revista audiata de Centrul pentru Consultanta, Consiliere, Informare, Teste Comparative, Studii si Cercetari in Domeniul Consumului. Pentru mai multe informatii, vizitati www.infocons.ro.

Distribuie pe Facebook
mai multe