Sfaturi privind siguranta anvelopelor pe durata vacantei

Sfaturi privind siguranta anvelopelor pe durata vacantei
Ati pornit in sfarsit la drum si va doriti ca nimic neplacut sa nu intervina in programul de vacanta. Pentru a putea calatori fara probleme, atunci cand va opriti sa faceti plinul sau sa mancati, profitati de ocazie pentru a verifica si anvelopele.
Distribuie pe Facebook

1. Fiti mereu cu un pas inainte
Verificati periodic presiunea tuturor anvelopelor, inclusiv roata de rezerva. Probabil ca ati facut deja acest lucru inainte de a pleca la drum, dar merita sa o faceti din nou.
2. Remediati din timp orice problema aparuta
Stiati ca la o anvelopa cu o presiune cu 20% mai mica decat nivelul recomandat randamentul kilometric scade cu 20%? Daca presiunea se afla cu mai mult de 20% sub nivelul recomandat, exista riscul ca anvelopa sa explodeze. In plus, la acest nivel de presiune, pe durata de viata a anvelopei se pierde echivalentul unui rezervor de benzina.
3. Mentineti presiunea corecta
Daca nu se mentine nivelul corect de presiune, creste riscul aparitiei accidentelor. Astfel ca, pentru mai multa siguranta, pentru un consum eficient de carburant si pentru un randament kilometric optim, asigurati-va ca presiunea din anvelope este cea corecta.
4. Nu rulati cu pana
In cazul in care faceti pana, anvelopa poate suferi distrugeri ireversibile. Doar prin verificarea anvelopei la interior se poate vedea daca aceasta va mai putea fi folosita. In acest scop, anvelopa trebuie demontata si evaluata de un specialist in anvelope.
5. In caz de urgenta, apelati la un specialist
Daca aveti ghinionul sa faceti pana, apelati la un specialist care poate verifica si repara anvelopa. Folosirea unui produs de etansare reprezinta doar o solutie temporara. Astfel de produse pot afecta anvelopa, roata, valva si senzorul de presiune.
6. Schimbati anvelopa?
Nu incercati sa schimbati o anvelopa daca acest lucru pune in pericol siguranta dumneavoastra sau a pasagerilor. Daca va aflati pe autostrada, solicitati intotdeauna ajutor de specialitate. Daca nu puteti verifica presiunea de la roata de rezerva, rulati cu viteza redusa pana la urmatorul service si umflati anvelopa corect.
7. Fiti mereu informat
Pentru mai multa siguranta, atunci cand trebuie sa schimbati anvelopele, cautati un model care sa va ofere mai mult. In prezent, exista anvelope care ofera un echilibru optim al celor mai importanti factori de performanta: siguranta, longevitate si economie de carburant.
Nimanui nu-i place sa-si intrerupa vacanta din cauza unor probleme aparute la anvelope. Asa ca verificati-va anvelopele si bucurati-va de vacanta.


Informatii oferite de MICHELIN

Distribuie pe Facebook
mai multe