Test drive AutoExpert.ro: Dacia Jogger 100 Eco-G – Autonomie din belșug

Test drive AutoExpert.ro: Dacia Jogger 100 Eco-G – Autonomie din belșug
  • Jogger are motoare exclusiv pe benzina
  • Puteri de 110 sau 100 cp
  • Urmeaza motorizare hibrid de 140 cp
Distribuie pe Facebook

Dacia ne-a chemat în Franța, chiar pe Coasta de Azur, pentru a pune la încercare cel mai nou model din gama sa: polivalentul Jogger. Pentru noul său model, Dacia oferă doar motorizări pe benzină de 100 sau 110 CP. Prea puțin? În 2023 vom vedea și un Jogger cu propulsie hibrid ce va oferi 140 CP.

Modelele cu șapte locuri au făcut parte din istoria modernă a mărcii Dacia. Încă de la prima generație a modelului Logan, Dacia a reinventat conceptul de break cu Logan MCV, un automobil derivat din Logan-ul sedan. Cu un ampatament mărit la aproape 3 metri, Logan MCV oferea șapte locuri, sau cinci și un portbagaj imens de 700 litri. MCV-ul s-a bucurat de un succes enorm, în ciuda faptului că în spate nu avea un hayon ci două portiere batante.

Dacia Jogger - Galerie foto

A doua generația a modelului Logan MCV a devenit un break clasic, dar Dacia avea deja în gamă un model dedicat cu șapte locuri, monovolumul Lodgy. Acesta a venit pe piață într-un moment în care publicul european a început să favorizeze masiv SUV-urile, modelele dedicate pentru familii numeroase ca monovolumele, căzând în dizgrație. Lodgy nu a văzut cifrele de vânzări pe care și le doreau oficialii Dacia, dar modelul se află încă în oferta constructorului român la 10 ani de la lansarea din 2012.

Acum, Dacia aduce un nou model dedicat celor care au nevoie de șapte locuri sau un portbagaj mare. Iar rețeta este diferită și aplicată conform preferințelor actuale ale pieței. Să-i spunem bine ai venit lui Jogger, un crossover ce îmbină latura practică a unui break cu caracteristicile unui monovolum și robustețea unui SUV.

CITESTE TOT TESTUL PE WWW.AUTOEXPERT.RO

Dacia Jogger - Galerie foto

Dacia Jogger - Galerie foto

Dacia Jogger - Galerie foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (143) Poze Dacia Jogger - Galerie foto
mai multe
Publicat în categoria: Test Drive DATA PUBLICĂRII: 14 Februarie 2022