Batalia motoarelor de 3.0 litri DIESEL. Liniuta cu BMW Seria 8, Mercedes E-Class si Audi A8

Batalia motoarelor de 3.0 litri DIESEL. Liniuta cu BMW Seria 8, Mercedes E-Class si Audi A8
  • Toate au motor de 3.0 litri diesel
  • E-Class-ul este cel mai puternic, cu 340 CP sub capota
  • Noul Seria 8, in versiune 840d, ofera 320 CP
Distribuie pe Facebook

Chiar daca unii producatori renunta incet la propulsoarele diesel, cele trei modele care s-au aliniat la linia de start inca ofera acest fel de motorizari. Si ghici ce? Toate au sub capota o unitate de 3.0 litri pe motorina.

Motoarele diesel au devenit un fel de paria. Unii constructori de automobile au anuntat deja ca intentioneaza sa renunte la ele in timp ce unele orase mari, inclusiv din Germania, le-au interzis in zonele verzi.

Chiar si asa, o buna parte din clienti inca opteaza pentru acest tip de propulsor atunci cand isi configureaza o masina noua.

In acest test de acceleratie avem trei modele care ofera, si probabil vor oferi mult timp de-acum incolo, un motor diesel de 3.0 litri alaturi de o transmisie automata si tractiune integrala.

Noul BMW 840d dispune de 320 CP, Mercedes E400d se lauda cu 340 CP iar limuzina nemtilor de la Audi, in versiune A8 50 TDI, ofera 286 de cai putere dintr-o unitate de 3.0 litri diesel. Cum se traduc aceste cifre in lumea reala? Afli din clipul video de mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe