Britanicii au facut praf noua Dacia Duster. "Nu are nici macar aer conditionat in standard!"

Britanicii au facut praf noua Dacia Duster. "Nu are nici macar aer conditionat in standard!"
  • Britanicii au scos in teste noua Dacia Duster
  • Jurnalistii au taxat lipsa AC-ului de pe modelul de baza
  • I-au nemultumit si materialele de la interior
Distribuie pe Facebook

Cea de-a doua generatie a modelului Dacia Duster nu a reusit sa ii impresioneze si pe jurnalistii britanici, care s-au aratat dezamagiti atat de materialele regasite la interior, cat si de lipsa unor dotari esentiale de pe versiunea entry-level.

Lansata cu mare tam-tam la sfarsitul anului trecut, in cadrul celebrului salon auto de la Frankfurt, noua Dacia Duster a starnit o adevarata nebunie la nivel european. Cu toate ca este una dintre cele mai bine vandute masini de pe Batranul Continent, SUV-ul companiei din Mioveni nu a reusit sa ii impresioneze insa si pe britanici.

Sau, mai precis spus, pe jurnalistii publicatiei carwow, care s-au aratat dezamagiti de numeroase aspecte, inclusiv de echiparea extrem de saracacioasa a versiunii de baza, de calitatea materialelor si designul cabinei ori chiar de "performantele" motorizarii de 1.6 litri. Interesanta este, de altfel, si concluzia finala a acestui test.

Revenind la situatia din Romania, cea de-a doua generatie a modelului Dacia Duster este disponibila pe piata locala la preturi incepand de la 12.750 de euro, in trei niveluri diferite de echipare si tot atatea propulsoare. De altfel, trebuie precizat ca anumite motoare sunt insotite fie de o cutie EDC, fie de tractiune integrala.

In varianta entry-level, masina companiei de la Mioveni mizeaza pe un benzinar aspirat de 1.6 litri si 115 CP, cuplat la o transmisie manuala in sase rapoarte. Printre dotarile regasite in standard se numara si luminile de zi cu tehnologie LED, limitatorul de viteza, geamurile electrice fata sau bancheta spate rabatabila 1/1.

Ceva mai bine echipata este versiunea Comfort, care pluseaza cu proiectoare de ceata, geamuri spate cu actionare electrica, Cruise Control cu limitator de viteza si bancheta rabatabila fractionat. Fara costuri suplimentare sunt oferite de-aceasta data si instalatia de aer conditionat ori volanul reglabil pe inaltime / adancime.

Disponibila de la 15.550 de euro, varianta Prestige reprezinta varful de gama, ceea ce inseamna o Dacie Duster cu jante din aliaj pe 17 inch, climatizare automata si scaune fata incalzire in standard. Echipamentelor respective li se alatura inclusiv celebrul sistem Media Nav, cu navigatie si ecran tactil in diagonala de 7 inch.

Dacia Duster - Galerie Foto

Dacia Duster - Galerie Foto

Dacia Duster - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (216) Poze Dacia Duster - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2018