De la ea a pornit totul. Test cu masina care a inceput competitia celor mai rapide modele cu tractiune fata

De la ea a pornit totul. Test cu masina care a inceput competitia celor mai rapide modele cu tractiune fata
  • Renault a lansat in 2008 o versiune R26R a modelului Megane RS
  • Aceasta avea capota din carbon, geamuri din policarbonat si mai multe dotari interioare... lipsa
  • Compacta franceza a fost la un moment dat cea mai rapida masina FWD
Distribuie pe Facebook

La sfarsitul anilor 2000, francezii de la Renault lansau pe piata una dintre cele mai agresive compacte din industria auto.

O versiune extrema a Megane-ului RS comercializat in acele vremuri, versiunea R26R era mai apropiata de o masina de curse decat de una de strada, multumita capotei din carbon, geamurilor din policarbonat si banchetei spate lipsa.

De altfel, versiunea R26R este si masina care a starnit apetitul producatorilor de automobile de a se duela intr-o competitie a celor mai rapide modele cu tractiune fata de la Nurburgring, dupa ce a anuntat un record de opt minute si 17 secunde.

Intr-un final, aceeasi versiune R26R a Megane-ului RS comercializat de Renault incepand cu sfarsitul anilor 2000 este si masina care joaca rolul principal in cea mai noua productie semnata Drivetribe.

Alaturi de compacta franceza isi face aparitia si germanul Volkswagen Golf GTI Clubsport, fostul detinator al recordului de la Nurburgring si, totodata, o masina care a renuntat la mai multe dotari de confort pentru performanta.

Distribuie pe Facebook
mai multe