Jaguar a distrus 150 de prototipuri E-Pace in timpul testarilor extreme. Prin cate au trecut acestea

Jaguar a distrus 150 de prototipuri E-Pace in timpul testarilor extreme. Prin cate au trecut acestea
  • Jaguar a distrus 150 de prototipuri E-Pace in timpul testelor
  • Au adunat circa 120.000 de ore pe drumurile publice
  • Versiunea de productie debuteaza pe 13 iulie
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile a recunoscut ca noul E-Pace a trecut printr-un program extrem de testare in timpul caruia nu mai putin de 150 de prototipuri au fost distruse. Noul SUV va debuta oficial pe 13 iulie.

Jaguar se pregateste sa lanseze fratele mai mic al SUV-ului F-Pace, dezvoltat pe aceeasi platforma LR-MS ca si Land Rover-ul Discovery Sport sau Range Rover-ul Evoque. Insa pana atunci, britanicii au vorbit putin despre testele extreme prin care a trebuit sa treaca noul E-Pace pana sa ajunga la aceasta versiune de productie.

Jaguar E-Pace

De-a lungul celor 2 ani de dezvoltare, prototipurile au fost expuse la temperaturi extreme, de 48 de grade sau chiar -40 de grade Celsius, au centralizat aproximativ 120.000 de ore pe drumurile publice, in conditii normale de trafic, si au parcurs temutul circuit Nurburgring Nordschleife de 400 de ori.

Jaguar E-Pace

In tot acest timp, inginerii sustin ca au fost distruse nu mai putin de 150 de prototipuri. Nici nu ne miram, avand in vedere ca britanicii sustin ca in urma testelor, pot sa promita ca noul E-Pace poate fi lasat in apa adanca de 50 de centimetri, timp de o ora, cu usile deschise si ca masina va porni la prima cheie si se va putea deplasa fara nicio problema.

Nici de aceasta data Jaguar nu a dezvaluit gama exacta de motorizari, asa ca vom spune in continuare ca va fi formata din unitati Ingenium, pe benzina si diesel, iar tractiunea integrala si transmisia automata vor putea fi alese cel mai probabil impreuna cu nivelurile de echipare superioare.

Jaguar E-Pace

Noul E-Pace va renunta de tot la mister pe 13 iulie, cand va debuta in cadrul unui eveniment privat. Mai apoi, urmeaza sa apara in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe