Seria 7 cu motor V12 versus S63 AMG: batalia limuzinelor de lux se da pana la 315 km/h. Care ajunge prima

Seria 7 cu motor V12 versus S63 AMG: batalia limuzinelor de lux se da pana la 315 km/h. Care ajunge prima
  • Una are motor V8 biturbo, cealalta un V12 twin-turbo
  • Ambele sunt limitate electronic la 250 de km/h
  • In cazul celor doua exemplare limitatorul a fost dezactivat
Distribuie pe Facebook

Sunt doua dintre cele mai tari limuzine de lux ale momentului, iar acest clip video iti arata care ajunge prima la 315 km/h. Ambele vin cu o viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h, insa in cazul celor doua exemplare, limitatorul a fost dezactivat.

Pe de-o parte avem bijuteria bavarezilor de la BMW, si anume M760Li xDrive cu al sau motor de 6.6 litri twin-turbo. V12-le dezvolta 610 cai putere si 800 Nm cuplu, si are un rival pe masura in tabara conationalilor de la Mercedes-Benz.

Aici avem S-Class-ul, sau mai exact S63-ul AMG. Fiind vorba despre noua generatie, sub capota nu mai gasim un agregat de 5.5 litri, ci o unitate de 4.0 litri V8, biturbo. Puterea este apropiata de rivalul din Munchen: 612 cai si 900 Nm cuplu de aceasta data.

In ciuda acestor performante incredibile pentru o limuzina de lux, viteza maxima a ambelor modele este limitata electronic la 250 de km/h. Chiar si asa, ambii producator ofera pachete specifice (AMG Driver's Package si M Driver's Package) care dezactiveaza limitatorul si le da voie tuturor cailor de sub capota sa-si intinda picioarele.

Distribuie pe Facebook
mai multe