10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

Daca ii scoatem din ecuatie pe cei care au multi bani si conduc masini de lux, raman muritorii de rand care doresc de la o masina sa fie fiabila, ieftin de intretinut si sa consume putin. Paradoxal, aceste masini sunt mai greu de gasit decat cele de lux si pe cale de disparitie, deoarece pur si simplu azi nu se mai fac masini ca cele 10 gasite de noi.
Distribuie pe Facebook

Volkswagen Passat

Fara doar si poate, cea mai indragita masina pentru romani este Passatul. Pentru ca gneratiile mai vechi erau niste masini fenomenale, fiabile, capabile sa circule sute de mii de kilometri fara interventii. Pana si motoarele diesel vechi, de 1.9 litri, erau rezistente, datorita injectiei de tip Pompa-Injector. Asa ca nu trebuie sa te mire ca pe strazi inca vezi cu miile, chiar daca sunt masini de 12-15 ani vechime.

10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

Dacia Logan

"Catarul" de munca al romanului a fost si inca este Dacia Logan. O masina ieftina, in care intra orice, usor de intretinut si cu piese accesibile. Loganul are mare succes in Romania pentru ca le ofera oamenilor de rand exact ce isi doresc: spatiu mult, garda la sol mare, pret de achizitie redus si un consum mic. Inca sunt milioane bune de Logane din prima generatie pe strazi, semn ca a fost un adevarat succes.

10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

Volkswagen Golf

Inca o masina foarte buna si rezistenta, care este indragita de romani, este Golful. Nu degeaba vezi pe strazi multe Golfuri Mk IV care merg ca in prima zi. Pentru ca erau niste masini realizate cu simt de raspundere, motoarele nu erau asa de complicate, fara senzori multi si fara injectoare care se stricau lunar. Golful V a fost si ea o masina reusita, insa ultimele doua generatii parca nu s-au mai bucurat de succesul celor precedente.

10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

BMW Seria 3 E46

O masina premium din topul nostru este BMW E46. Care, cand era noua, costa o caruta de bani si la care visau toti copiii. Acum, le gasesti in numar mare pe strazi pentru ca sunt ieftine in zilele noastre si si le permite oricine, dar si pentru ca au fost niste masini bune care au trecut proba timpului. Toti puristii BMW spun ca E46 a fost un model mult mai reusit ca predecesoarele E90 si F30.

10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

Hyundai Tucson

Cel mai popular SUV din Romania este in continuare Hyundai Tucson. Asta deoarece cand a aparut, era cel mai accesibil SUV de pe piata, asadar romanii l-au cumparat in numar mare. Dar si acum se cumpara, la mana a doua, deoarece, desi vorbim de masini mai vechi de 10 ani, au fost bune, cu motoare fiabile, acestea circuland fara probleme chiar si acum, spre deosebire de multe modele germane sau frantuzesti care si-au dat duhul din cauza unor probleme majore la motor sau cutie.

10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

Renault Clio

O masina de oras care s-a bucurat de un succes nebuna a fost Renault Clio. Poate un model mai bun ca fratele mai mare, Megane. Asadar, strazile sunt si azi pline de Clio-uri care merg fara probleme. Aici vorbim atat de motorizarile pe benzina, cat si de cele diesel. Clio este acum o masina ieftina pe piata second-hand care inca se vinde ca painea calda, deoarece are intretinere ieftina si piese usor de gasit la bani putini.

10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

Ford Transit

Pe vremuri i se zicea "masina preferata de hoti", deoarece Transit era cea mai rapida duba. Si a ramas una din cele mai de succes masini utilitare din lume, deoarece si-a pastrat reteta succesului din anii '70. Adica o masina usoara, motoare puternice si fiabile, dar si un spatiu urias, totul, la bani decenti. Astazi, Ford Transit este masina preferata de cei care au afaceri si trebuie sa care marfa. Si este, cu siguranta, cel mai bun Ford de astazi.

10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

Honda Civic

O masina japoneza la care cu greu renunta un proprietar este Honda Civic. Adica o masina care uita sa se mai strice si este intruchiparea fiabilitatii. Cine si-a cumparat aceasta masina noua o tine in medie peste 10 ani inainte sa o vanda, iar cel care o cumpara la mana a doua o mai pastreaza inca pe atat. Deoarece este o masina buna, care nu are nevoie de intretinere speciala, pe cat de sigura, pe atat de spatioasa si de dotata.

10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

Opel Astra

Un alt "cal de povara" al romanului este Opel Astra, generatia G. O masina extrem de numeroasa pe strazile tarii noastre, iar acest lucru inseamna doar atat: ca este o masina buna ce nu se mai strica. Prin comparatie, cate Alfa Romeo vezi tu pe strazi? Nu prea multe, chiar daca acum, un 159 vechi de 10 ani, in stare impecabila, se da azi cu 3000 de Euro. Asadar, nu suma de achizitie conteaza. Ci impresia oamenilor despre un anumit model, iar Astra a dovedit in repetate randuri ca este o compacta ideala pentru proprietarul roman.

10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

Skoda Octavia

La fel ca si Volkswagen Passat, Skoda are o masina preferata de romani. E vorba de modelul Octavia, sedanul care se vindea la mai putini bani ca un Passat, cand era noua, de unde si numarul urias de clienti. Ciudat, sau mai bine spus, de remarcat, este faptul ca azi mai toate Octaviile din prima generatie inca sunt pe strazi si circula bine mersi. Cat despre revanzare, in general primul proprietar va renunta cu greu la Octavia lui care nu a mancat bani, decat pentru carburant in ultimii 5 ani...

10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze 10 masini rezistente ce reprezinta viata romanului
mai multe