Astea sunt! Zece dotari care nu ar trebui sa lipseasca de pe viitoarea ta masina

Astea sunt! Zece dotari care nu ar trebui sa lipseasca de pe viitoarea ta masina
  • Transmisia automata
  • Faruri bi-xenon sau cu LED
  • Cruise Control
Distribuie pe Facebook

Pentru majoritatea celor care isi cumpara o masina, fie ea noua sau second-hand, o lista stufoasa cu dotari este primordiala. Cu alte cuvinte, daca se poate sa aiba de toate, si ceva in plus: piele, trapa, clima automata, tot felul de sisteme, incalzire si racire in scaune si cate si mai cate.

Dar hai sa fim seriosi. Chiar ai nevoie de atatea dotari ca sa fii fericit in noua ta masina? Desigur ca nu. Tocmai de aceea ne-am gandit la zece dotari care nu ar trebui sa lipseasca de pe viitoarea ta masina; restul sunt doar mofturi care nu fac altceva decat sa creasca pretul de achizitie.

Asadar, sa-i dam drumul:

1. Transmisia automata

Da, stiu povestea cu "transmisia manuala este mai buna pentru ca esti mai implicat la volan, este cea mai potrivita pentru pasionati etc." dar in conditiile in care traficul din orase este tot mai sufocant, cutia automata de viteze este mana cereasca. Nu iti mai intepeneste piciorul pe ambreiaj, nu ajungi (si mai obosit) acasa, iar avantajele ar putea continua.

In plus, majoritatea transmisiilor automate iti dau ocazia sa schimbi tu vitezele daca tii neaparat, ori de la schimbator (sus/jos) ori de la padele.

2. Clima automata

Sa fim seriosi, a trecut vremea invartitului "butoanelor de aragaz". Acum toata lumea vrea clima automata, pe doua zone daca se poate, unde selectezi exact temperatura pe care o vrei, dai mai tare, mai incet, totul digital. Apesi niste butoane si confortul creste instant.

3. Geamuri actionate electric

Fie ca sunt toate patru, sau numai cele din fata, geamurile actionate electric sunt fara indoiala o dotare care merita bifata. Daca se poate sa fie si cu impuls, adica sa apesi o singura data mai tare pe buton si geamul sa urce/coboare ar fi perfect. Nu numai ca este mai comod, dar nu te distrage nici atat de tare de la condus.

4. Farurile bi-xenon sau cu LED

Stiu ca suntem in 2018, dar inca mai sunt masini care vin in standard cu faruri cu halogen. Ei bine, viitoarea ta masina ar fi bine sa aiba faruri cu bi-xenon sau chiar cu LED. Crede-ma, se vede diferenta si odata ce conduci o masina care are asa ceva nu vei mai vrea faruri cu halogen vreodata.

5. Incalzirea in scaune

Unii considera aceasta dotare doar un moft dar si-ar dori sa aiba asa ceva iarna, cand intra dimineata in masina si se pun pe scaun. Ai grija sa nu fii unul dintre ei, asa ca ia-ti o masina care are incalzire in scaune. Scaunele ventilate, de celalta parte, mai pot astepta.

6. Volan multifunctional (comenzi pe volan)

Nu spunem ca trebuie sa fie un volan incarcat de butoane, cum au mai toate masinile de ultima generatie, dar macar sa poti da volumul radio-ului mai tare sau mai incet, sa navighezi prin optiunile calculatorului de bord sau sa raspunzi la telefon, asta in cazul in care ai sistem multimedia cu bluetooth.

7. Cat mai multe sisteme de siguranta si asistenta

Siguranta este cea mai importanta, atat a ta cat si a pasagerilor, asa ca o lista lunga cu sisteme de siguranta si de asistenta este obligatorie. Cele care nu ar trebui sa lipseasca sunt cele de monitorizare a unghiului mort, franarea automata, senzorii de parcare, camera de marsarier nu ar strica sau chiar si asistentul de faza lunga se dovedeste uneori util.

8. Cruise Control

Pe multe masini aceasta functie vine inca din standard, insa mai sunt si altele care au Cruise Control-ul (sau pilotul automata daca vrei) inclus pe lista de optionale. Oricum ar fi, este un echipament obligatoriu, foarte comod mai ales pe autostrada si care contribuie la un consum redus de combustibil.

9. Oglinzi heliomate

Nu toti conducatorii auto din Romania stiu sa foloseasca sistemul de iluminare al masinii, in special faza lunga. Oglinzile heliomate sunt foarte utile si iti vor proteja ochii atunci cand desteptul din spatele tau uita sa foloseasca luminile de intalnire.

10. Trapa

Trapa este o alta dotare care ar trebui sa se regaseasca pe viitoarea ta masina. Nu neaparat un plafon panoramic, dar macar o trapa actionata electric pentru momentele cand vrei mai multa lumina naturala in habitaclu, sau daca vrei sa te bata putin vantul in plete.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dotari auto
mai multe
Publicat în categoria: Top 10 DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2018