Top 10 cele mai scumpe jante auto din lume

Top 10 cele mai scumpe jante auto din lume
  • Cele mai scumpe jante din lume costa 2 milioane de dolari
  • Jantele din fibra de carbon, realizate dintr-o bucata, costa 15.000 de dolari/setul
  • Cele mai scumpe jante sunt disponibile si pe dimensiuni de maximum 42 de inch
Distribuie pe Facebook

Am pus in acelasi loc 10 jante foarte scumpe ce pot fi cumparate de oricine. Nu am introdus in acest TOP 10 acele jante aberant de scumpe, cu diamante sau lingouri de aur, realizate doar pentru marketing intr-un singur set sau exemplar. Ci am pus jante de serie, pe care le poate cumpara oricine, oricand.

10. Modular Society Slate - 4.404 dolari/setul

Cele mai scumpe jante auto din lumeModular Society este o companie americana specializata pe jante de dimensiuni mari, in general cromate. Modelul Slate este vandut in diverse combinatii de culori, din aliaje usoare si foarte rezistente. Compania realizeaza aceste jante doar la comanda, clientul primindu-si setul de jante in 4-6 saptamani. Un set de jante costa 4.404 dolari cu transport si montaj inclus... doar in Statele Unite.

9. GFG Italia - 6.636 dolari / setul

Cele mai scumpe jante auto din lumeGFG este un producator cunoscut de jante dincolo de ocean, acolo unde masinile sport si cele de tip DUB sunt dotate cu roti cromate. Modelul Italia este realizat din aliaj forjat, placate cu crom, rezistenta crescuta si o greutate mica, ideal pentru masinile sport. Se vand in diverse dimensiuni, chiar si de 26 de inch. Un set costa 6.636 dolari.

8. Monoleggera Quadrato M - 6.828 dolari / setul

Cele mai scumpe jante auto din lumeO companie secundara a celor de la Forgiato este Monolegerra. Modelul Quadrato M este un model forjat, sculptat dintr-un singur bloc de aluminiu. De aceea, modelul Quadrato este unul foarte usor si rezistent. Aceste jante se vand in dimensiuni cuprinse intre 19 si 26 de toli, doar pe comanda, aceasta onorandu-se intre 6 si 8 saptamani de la plata avansului. Culoarea centrala se face la alegerea clientului. Un set costa 6.828 de dolari.

7. Nutek 710 - 7.740 dolari / setul

Cele mai scumpe jante auto din lumeNutek este un producator cunoscut in domeniul rotilor de lux. Sunt jante forjate cu o structura metalica avansata, ce ofera masinii o manevrabilitate crescuta, datorita unei greutati reduse. Jantele Nutek sunt o solutie ideala pentru masinile sport. Un set de jante Nutek model 710 costa de la 7.740 dolari in sus.

6. Asanti CX506 - 8.576 setul

Cele mai scumpe jante auto din lumeAsanti este un producator ce nu mai are nevoie de prezentare. Este acel producator care ofera cele mai scumpe jante din lume, costand peste 2 milioane de dolari setul. Aceste jante sunt cu diamante si metale pretioase, dar nu sunt regasite in topul nostru. Aici am bagat modelul CX506 Black Yellow Accent Custom Encrave Lip care costa "doar" 8.576 de dolari setul, facute din aliaje usoare, din aluminiu forjat. Aceste jante se fac doar pe comanda si timpul de asteptare este de 3 luni de zile.

5. Savini SV29 - 8.644 setul

Cele mai scumpe jante auto din lumeNe-am lamurit cu totii ca americanilor le plac jantele care te duc cu gandul la Italia dupa nume, chiar daca nu exista nicio legatura. Compania Savini este pur americana si ofera jante pentru masini sport, de tip low-rider sau pentru acele ciudate vehicule ce fac parte din stilul DONK. Modelul XLT (Extreme Lip Technology) se remarca printr-o latime mai mare cu 5 cm fata de niste jante normale, fara sa aiba aspect concav sau convex. Aceste jante se realizeaza custom, la comanda, clientul alegandu-si orice combinatie de culori si finisaje. Nu degeaba un set costa 8.644 de dolari.

4. Forgiato Basamento - 11.644 dolari / setul

Cele mai scumpe jante auto din lumeForgiato este un nume urias in domeniul jantelor auto... speciale. Modelul Basamento este cunoscut mai ales datorita vedetelor de peste ocean care si-au dotat masinile cu astfel de roti. Sunt disponibile cu dimensiuni cuprinse intre 19 si 30 de toli si sunt realizate din aluminiu de calitate. De exemplu, spitele sunt facute din aluminiu T6 6061 forjat, buzele interioare si exterioare tot din aluminiu T6 si suruburi din inox... sau aur, depinde de client. Jantele se fac doar pe comanda si costa de la 11.644 dolari / setul.

3. Carbon Revolution CR9 - 15.000 setul

Cele mai scumpe jante auto din lumeCarbon Revolution este numele companiei care a realizat primele jante integral din fibra de carbon aftermarket. Jantele sunt realizate dintr-o bucata si sunt extrem de usoare: sub 7 kilograme bucata pentru o roata de 19 inch in diametru. Modelul CR9 este special facut pentru motorsport, oferind in acelasi timp performanta si un design special. Nu degeaba costa 15.000 de dolari un set... Dar cu toate astea, clientii de masini exotice s-au inghesuit sa le cumpere.

2. Forgiato Luminoso Emilano L - 15.444 dolari / setul

Cele mai scumpe jante auto din lumeAceeasi companie mentionata si mai sus, Forgiato, face si jantele Emilano. Sunt niste roti care se personalizeaza dupa dorinta clientului, cu un design preferat de rapperii americani, in special. Aceste roti, asa cum le spune si numele, sunt facute sa iasa in evidenta. Se vand in diferite combinatii de culori si finisaje, lucioase, cromate sau vopsite mat, in dimensiuni de la 24 la 30 de inch. Asadar, daca nu cumva conduci vreun Escalade sau un Bentley modificat, nu iti vor incapea pe masina aceste roti. Mai ales daca tocmai te gandeai sa cheltuiesti 15.444 de dolari pentru un set... Sau chiar mai mult.

1. Loma Nemesis Custom Forged Prototyp - 25.000 setul

Cele mai scumpe jante auto din lumeLOMA este un producator exclusivist de jante. Cel mai special set vandut de ei se numeste Nemesis. Acest set a fost realizat in doar 50 de exemplare, adica numai 50 de masini se bucura de aceste roti cu adevarat spectaculoase. Sunt realizate din cel mai scump aliaj de aluminiu, forjate manual si stantate cu serie unica. Jantele sunt atat de speciale, incat LOMA garanteaza inlocuirea fiecarei roti care este lovita de client. Setul a costat 25.000 de dolari, pentru ca toate cele 50 de seturi s-au vandut ca painea calda.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Cele mai scumpe jante auto din lume
mai multe