Aceasta compacta sportiva se vinde ca paine calda peste Ocean. In Romania, ea costa 37.000 euro

  • Ford a vandut peste 3.500 exemplare ale noului Focus RS doar in SUA
  • Cele mai multe comenzi au venit din California, Texas si Florida
  • Majoritatea clientilor au bifat si pachetul RS2, cu scaune Recaro
Distribuie pe Facebook

Cea mai noua generatie a modelului Focus RS se bucura de un succes nebun peste Ocean. Ford a reusit sa vanda pana acum peste 3.500 de exemplare ale compactei sportive cu motor de 350 CP.

Ford au dat lovitura cu ultimul Focus RS: cea de-a treia generatie a compactei sportive a reusit sa adune deja peste 3.500 de comenzi.

Si mai impresionant este faptul ca discutam exclusiv de comenzi adunate de la clientii din SUA pe o perioada de numai sase luni.

Un scurt calcul releva ca producatorul american a vandut peste 500 de astfel de masini in fiecare luna trecuta de la startul vanzarilor.

Cele mai multe dintre exemplarele livrate au ajuns in California (627), pe urmatoarea pozitie a podiumului venind Michigan (256).

Topul realizat de Ford continua cu statele Texas (244), Florida (230) si Pennsylvania, cu 192 de unitati comandate pana in prezent.

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Interesante sunt, de asemenea, si informatiile cu privire la costul mediu al fiecarui Focus RS vandut: undeva in jurul a 42.350 dolari.

Vorbim, mai exact, de o suma cu peste 6.000 de dolari mai mare comparativ cu pretul de pornire al compactei sportive de peste Ocean.

Pachetul RS2, in valoare de 2.785 dolari, se numara printre principalii vinovati ai acestei situatii, circa 62% dintre cumparatori bifandu-l.

El ofera scaune Recaro imbracate in piele, incalzire pentru oglinzi, volan si, din nou, scaunele fata, dar si sistem de navigatie cu comenzi vocale.

Acum, daca vine vorba despre alegerile clientilor in materie de culori, 32% dintre acestia au preferat o caroserie in nuanta Stealth Gray.

La mica distanta se afla celebrul Nitrous Blue (30%), o diferenta de doar doua procente fiind si intre Shadow Black si Frozen White (20 vs 18%).

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Despre Ford Focus RS

Dupa cum precizam si la momentul lansarii oficiale, noul Ford Focus RS este pus in miscare de o motorizare turbo de 2.3 litri si 350 CP.

Spre deosebire de generatia anterioara, modelul actual se bucura de prezenta unui sistem de tractiune integrala cu vectorizare a cuplului.

Introducem in discutie si cutia manuala cu sase rapoarte, iar mixul respectiv contribuie decisiv la sosirea primilor 100 km/h dupa 4.7 secunde.

Fisa tehnica a compactei sportive se incheie de-aceasta data cu o viteza maxima care urca pana la 266 de kilometri pe ora.

Pe piata din Romania, cea de-a treia generatie a americanului Ford Focus RS porneste de la suma de 37.000 de euro.

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Ford Focus RS in SUA

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Ford Focus RS in SUA
mai multe