Adio Logan MCV! Dacia muta fabricarea breakului in Maroc pentru a se concentra pe Duster si Sandero

Adio Logan MCV! Dacia muta fabricarea breakului in Maroc pentru a se concentra pe Duster si Sandero
  • In Maroc se fabrica Lodgy si Dokker
  • 20 de milioane, investitia in linia de productie
  • Duster, construit doar in Romania
Distribuie pe Facebook

Daca modelele Dokker si Lodgy sunt fabricate in Maroc de ani buni, iata ca a venitul si randul unui alt model nu foarte vandut sa fie relocat in nordul Africii. E vorba de celebrul MCV care, de la inceputul anului viitor, va fi realizat in uzina din Tanger.

Pentru ca Dacia este o marca de succes la nivel mondial, este absolut normal ca managementul grupului Dacia-Renault sa ia unele decizii bune pe termen lung. Este si cazul relocarii unui model de la fabrica din Mioveni, la ce din Tanger, in Maroc. E vorba de Logan MCV, masina break, care se pare ca nu este foarte cautata la nivel european.

"Vom prelua productia acestui model fabricat in prezent in Romania incepand din primul trimestru al anului 2017", a spus directorul uzinei Renault Tanger, Jean-François Gal. Si, chiar daca acesta nu a precizat motivele, e clar ca trebuie facut loc pentru marirea productiei altor modele de succes, cum sunt Duster, Logan si Sandero, modele care au un succes urias la nivel european.

In schimb, pentru aceasta mutare strategica, uzina din Tanger e pe cale sa primeasca o investitie noua de 20 de milioane de Euro. Banii vor fi utilizati pentru dezvoltarea unei noi linii de productie pe care se va asambla Loganul MCV. Masina va primi cu siguranta piese construite in Romania, inclusiv noua transmisie pilotata Easy-R.

Pentru anul viitor, uzina Dacia din Maroc planuieste sa produca 300.000 de vehicule, inclusiv Sandero, Dokker, Lodgy si Logan MCV. Momentan, Logan si Duster sunt realizate doar in Romania, SUV-ul romanesc fiind cel mai bine vandut produs al marcii pitestene.

Distribuie pe Facebook
mai multe