Afacerile in domeniul auto, in cadere libera

Afacerile in domeniul auto, in cadere libera
Afacerile din domeniul auto sunt in cadere libera, conform datelor transmise de Institutul National de Statistica. In primele cinci luni ale anului 2012, afacerile din comert au mers mai prost cu 2,3% ca serie bruta, iar ca serie ajustata s-au diminuat cu 1,9%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Distribuie pe Facebook
INS a anuntat la inceputul acestei saptamani ca piata pieselor si accesoriilor pentru autovehicule a cunoscut un regres de 4,3% fata de 2011, iar comertul de autovehicule a avut o performanta redusa cu 1,7%. Intretinerea si repararea motocicletelor a inregistrat un minus de 7%, iar serviciile prestate populatiei in domeniul auto au mers mai prost decat anul trecut cu 2,5%.
Singurele arii care au cunoscut un progres in primul trimestru al anului curent sunt activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor, care au crescut cu 1,9%.
Sansele ca piata sa cunoasca un progres in a doua jumatate a anului nu sunt excluse. In luna mai 2012, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cu 12,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,1%.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 10 Iulie 2012