Asta inseamna sa fii purist convins. Sa ofertezi 1.2 milioane de euro pentru un Porsche 911R care costa de fapt 200.000 de euro

Asta inseamna sa fii purist convins. Sa ofertezi 1.2 milioane de euro pentru un Porsche 911R care costa de fapt 200.000 de euro
  • Un Porsche 911R a ajuns sa coste pana la 1.2 milioane de euro
  • Pretul de lista al acestei masini este de 200.000 de euro
  • Motivul principal este ca cererea este mai mare decat oferta
Distribuie pe Facebook

Din cauza ca cererea pentru Porsche-ul 911R este mai mare decat oferta, sunt oameni care sunt gata sa scoata din buzunar de 5-6 ori mai mult decat pretul de lista, pentru a se asigura ca au Porsche-ul suprem in garaj.

Modelele Porsche au fost intotdeauna privite ca masinile perfecta pentru cei care adora sa conduca. Cu timpul, mult iubita transmisie manuala a fost inlocuita cu cea automata, iar puristii s-au rugat incontinuu pentru un Porsche nou, cu transmisie manuala.

Asa se face ca producatorul german a dat curs cerintelor si la Salonul de la Geneva au adus modelul 911R, o masina care cu al sau motor aspirat de 4.0 litri Boxer de 500 de cai putere, cutie manuala, o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 3,7 secunde si o viteza maxima de 323 de km/h, promitea sa ii ofere soferului cele mai tari senzatii in spatele volanului.

Marea problema nu a fost pretul care era oricum destul de piperat, 200.000 de euro, ci faptul ca nemtii au anuntat ca nu vor fabrica decat 911 exemplare. Cum fanii marcii, deloc putini, tind sa aiba de obicei foarte multi bani, s-a ajuns acum ca pasionatii si colectionarii sa ofere pana la 1.2 milioane de euro pentru a detine o astfel de masina.

Tim Marlow, directorul Magnitude Finance, o echipa britanica specializata in evaluarea masinilor de colectie, a declarat ca "Am discutat cu mai multi dealeri specializati Porsche si acestia ne-au confirmat faptul ca masinile sunt ofertate cu preturi care ajung la un milion de lire sterline, insa ele nu pot listate oficial la aceste sume."

Partea buna este ca norocosii care au platit pretul de lista, pot vinde masina in momentul in care paraseste poarta showroom-ului cu o valoare de pana la 6 ori mai mare decat cea initiala.

Desi sumele sunt ceva mai mici, acelasi lucru s-a intamplat si cu Porsche-ul 911 GT3 RS. Dupa ce un client a platit 191.000 de euro pentru masina sport, a aflat ca aceasta si-a dublat valoarea in momentul in care a parasit showroom-ul.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 25 Iulie 2016