Audi a trecut de BMW in luna iulie. Mercedes ramane liderul autoritar al segmentului premium

Audi a trecut de BMW in luna iulie. Mercedes ramane liderul autoritar al segmentului premium
  • Mercedes ramane liderul segmentului premium
  • Audi a trecut de BMW in iulie
  • Bavarezii raman pe locul secund in clasamentul general
Distribuie pe Facebook

Cei trei mari jucatori din segmentul premium au publicat cifrele de vanzari corespunzatoare lunii iulie. Mercedes ramane liderul clasamentului, insa marea surpriza sunt nemtii de la Audi care au reusit sa treaca de marele rival BMW.

Nu mai este nicio surpriza ca anul 2017 este dominat de Mercedes in segmentul premium, astfel ca dupa o prima jumatate extrem de profitabila, brand-ul din Stuttgart incepe cel de-al doilea semestru in aceeasi nota.

Potrivit cifrelor de vanzari din iulie, Mercedes-Benz ramane lider cu o crestere de 11%, la aproape 182.000 de unitati. Astfel, in primele 7 luni ale anului, producatorul german de automobile a reusit sa treaca pragul de 1,32 milioane de masini vandute.

Mercedes E-Class, GLC, Audi A5, BMw Seria 5

Deloc surprinzator, cele mai bune performante le-a avut piata din China care a inregistrat o crestere de peste 31%, la aproape 50.000 de unitati. Locul secund il ocupa continentul european cu un spor de 10%, in timp ce piata din SUA a raportat o scadere de peste 9%.

In ceea ce priveste modelele, cea mai populara a fost de departe noua generatie E-Class, care a atras cu 64% mai multi clienti. Nici segmentul SUV-urilor nu sta rau, avand in vedere ca a raportat o crestere de aproape 15% multumita in mare parte lui GLA si GLC.

Mercedes E-Class, GLC, Audi A5, BMw Seria 5

Desi pe pozitia secunda ne-am obisnuit sa-i vedem pe bavarezii de la BMW, de aceasta data acestia au fost intrecuti de marele rival Audi. Constructorul de la Ingolstadt se mandreste cu o crestere de 3,5% in iulie, la 154.600 de unitati. Si in cazul acestuia piata din China a jucat un rol important, avand o crestere de 10.3%, comparativ cu Europa care a progresat cu numai 1,4%.

Mercedes E-Class, GLC, Audi A5, BMw Seria 5

La succesul nemtilor de la Audi au contribuit in special vanzarile excelente inregistrate de noul A5, dar si cele 50.000 de crossovere Q2 comercializate in Europa de la inceputul acestui an.

Mercedes E-Class, GLC, Audi A5, BMw Seria 5

Asadar, de aceasta data podiumul este inchis de BMW care a raportat o crestere de numai 0,1%, la 153.500 de unitati. Totusi, brand-ul din Munchen isi pastreaza pozitia secunda in clasamentul general la nivelul anului 2017, cu 1.19 milioane de masini vandute in primele 7 luni. In acest caz, Audi se opreste la 1.06 milioane de unitati, cu 3.6% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 10 August 2017