Benzina la putere. 60% dintre masinile inmatriculate anul trecut in Europa au avut motoare pe benzina

Benzina la putere. 60% dintre masinile inmatriculate anul trecut in Europa au avut motoare pe benzina
  • Motoarele diesel pierd teren in Europa
  • 60% dintre masinile inmatriculate in 2018 au fost pe benzina
  • Cota de piata a masinilor electrice a crescut la 3.1%
Distribuie pe Facebook

Europenii prefera din ce in ce mai mult masinile cu motoare pe benzina, cel putin asta indica un amplu raport publicat recent de Asociatia Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Scandalul Dieselgate a facut mai mult decat sa scoata la iveala diverse practici ilegale la care a apelat un constructor de automobile. Izbucnirea acestui scandal marcheaza de fapt declinul motoarelor diesel, care odata erau preferate de majoritatea clientilor.

Propulsoarele pe benzina au inceput sa castige teren si alaturi de ele au venit agregatele alternative, adica cele electrice sau hibride.

Potrivit unui raport publicat de Asociatia Constructorilor de Automobile din Europa, anul trecut 58.9% dintre europeni au inmatriculat o masina cu motor pe benzina si doar 30.5% au optat pentru un automobil cu propulsor diesel.

Asta in contextul in care in urma cu doi ani 35.9% dintre masini erau cu motor diesel. Asadar o scadere puternica.

Cat despre masinile prietenoase cu mediul inconjurator, 3.1% dintre masinile inmatriculate in 2019 pe Batranul Continent au fost electrice sau plug-in hybrid. In 2018, aceste vehicule avea o cota de piata de 2.1%. O crestere lenta, dar totusi o crestere.

Si romanii par sa fi prins gustul masinilor electrice. Acelasi raport arata ca anul trecut au fost inmatriculate in tara noastra 1.506 masini electrice, cu 149% mai multe decat in 2018. Si numarul masinilor hibride a crescut la 7.567 de unitati, o crestere cu 94% fata de acum doi.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 6 Februarie 2020