BMW Group - Cea mai populara companie din lume

BMW Group - Cea mai populara companie din lume
Firma de consultanta Reputation Institute a publicat clasamentul sau cu cele mai populare companii din lume. BMW Group a urcat pe prima pozitie, devansand Apple si Google. Performanta vine alaturi de alte studii din ultima perioada care au evaluat BMW Group ca cea mai valoroasa marca auto (Brandz Top 100 realizat de Millward Brown) si compania cu cea mai buna dezvoltare durabila (premiile SAM Group).
Distribuie pe Facebook
De-a lungul ultimilor doi ani, Google a fost lider in ierarhia celor mai populare companii de pe mapamond. Dar in acest an, sondajul RepTrak 100 realizat de Reputation Institute a dezvaluit o schimbare importanta: cel mai popular motor de cautare a fost detronat de BMW Group.
Dupa ce a obtinut locul al patrulea in studiul de anul trecut, BMW Group a inregistrat o urcare spectaculoasa. Cum Daimler si VW se regasesc si ele in Top 10, acest studiu a evidentiat reputatia extraordinara de care se bucura automobilele "Made in Germany". Alti constructori auto care au ajuns intre cele mai populare 100 de companii ale lumii sunt Honda (22), Toyota (37), Nissan (62), Suzuki (88) si Hyundai (96). In 10 dintre cele 15 regiuni analizate, BMW Group a reusit sa intre in Top 10 - o performanta depasita numai de Sony, care a fost nominalizata de 13 ori pe una dintre primele zece pozitii. In cele sapte categorii principale ale studiului, BMW Group s-a clasat pe primul loc la Produse/Servicii. De asemenea, a fost declarat cel mai bun constructor auto la celelalte sase categorii ale studiului.
Cea mai apreciata, dar si cea mai valoroasa companie auto

BMW surclaseaza Toyota pentru a reveni pe prima pozitie in studiul Brand Z Top 100 realizat de compania de cercetare de piata Millard Brown. BMW este inca o data cea mai valoroasa marca de automobile, recastigand pozitia dobandita in 2010.
Compania a realizat si cel mai mare salt de valoare din industrie, cu 10%, fiind acum evaluata la 24 623 milioane de USD.
Intr-un clasament al marcilor europene, se observa si aici succesul "Made in Germany". BMW ocupa locul patru, dupa Deutsche Telekom (26 837 milioane USD), Louis Vuitton (25 920 milioane USD), SAP (25 715 milioane USD).
Inca o data, BMW Group este compania cu cea mai buna dezvoltare durabila

La ceremonia Premiilor SAM Group pentru Dezvoltare Durabila, in premiera in Germania, BMW Group a castigat doua premii. Compania a primit statutul SAM Gold Class si a fost desemnata lider de industrie, cea mai buna performanta dintre toti constructorii auto. Este pentru prima data cand SAM Group decerneaza Premiile SAM pentru Dezvoltare Durabila pentru Germania. SAM Group, al carei sediu central se afla la Zurich, este o agentie de evaluare a dezvoltarii durabile care a fost fondata in 1995. Clasificarile realizate de SAM Group cu privire la dezvoltarea durabila a companiilor analizeaza anual peste 2.000 de companii.
La ceremonia de premiere ce a avut loc la Muzeul Telecomunicatiilor din Berlin, Michael Baldinger, directorul executiv SAM Group, a apreciat realizarile companiei: "BMW Group este lider in privinta managementului inovatiilor si a demonstrat, prin intreg lantul de valori, un angajament ferm pentru reducerea efectelor negative asupra mediului".
Pentru BMW Group, dezvoltarea durabila este parte integranta a strategiei companiei. De altfel, BMW Group a fost un pionier al industriei auto introducand un responsabil de mediu inca din 1973. De asemenea, BMW a fost primul producator auto care a introdus o strategie de reducere a emisiilor la nivelul intregii game - BMW EfficientDynamics- inca din 2007.

Angajamentul BMW Group fata de dezvoltarea durabila a primit numeroase premii prestigioase in ultimii ani. Compania a fost desemnata ca fiind cea mai sustenabila in Dow Jones Sustainability Index pentru al saptelea an consecutiv. In ultimii zece ani, BMW Group a fost prezent si in clasamentul FTSE4Good, una dintre cele mai importante ierarhii pentru companii care pune accentul pe gestiunea dezvoltarii durabile. De asemenea, 2011 a fost anul in care BMW Group a fost lider al constructorilor auto in clasamentul CDP Global 500.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 19 Iunie 2012