BMW X1 a ajuns la 300.000 unitati vandute in numai doi ani si jumatate

BMW X1 a ajuns la 300.000 unitati vandute in numai doi ani si jumatate
Poveste de succes - vanzari remarcabile si o gama larga de premii. In numai doi ani si jumatate au fost livrate 300.000 unitati BMW X1 catre clienti. In acelasi timp, modelul a castigat si aprecierile specialistilor obtinand numeroase premii de specialitate.
Distribuie pe Facebook

BMW are deja o traditie a inovatiei prin gama de modele BMW X. Al patrulea model al familiei, BMW X1, deschidea la lansarea din toamna anului 2009 un nou segment pentru piata premium. Inca de la lansare, noul model a captat atentia publicului si specialistilor, adjudecand un numar important de premii nationale si internationale.

Prima distinctie importanta a fost acordata de revista "OFF ROAD", BMW X1 impunandu-se in clasa "Crossover". La inceputul anului 2010, revista italiana Quattroruote incorona BMW X1 cu titlul "Noutatea anului". Ulterior, modelul era distins cu titlul "Auto Trophy" oferit de revista germana "Auto Zeitung", premiul "red dot award" pentru design de produs, "Auto Bild Design Award" pentru categoria "SUV, Vans si 4x4". Tot revista Auto Bild il desemna lider in segment in ceea ce priveste valoarea de revanzare multumita popularitatii si calitatii noului model. Cinci stele in clasamentul Euro NCAP au demonstrat siguranta noului model.

La sfarsitul lunii iunie 2012, BMW X1 a ajuns la 300.000 unitati livrate catre clienti in numai doi ani si jumatate de la debut. O data cu debutul pe piata din Statele Unite si inceperea productiei din China (dedicata pietii locale) la noua fabrica din Tiexi.

In Romania, BMW X1 este unul dintre principalele motoare ale cresterii marcii, cu 127 unitati livrate catre clienti in primele 5 luni, echivalentul unui plus de 36,6%. In total, de la lansare, in Romania au fost livrate 700 de unitati. Din acest total, peste 80% sunt modele diesel de 4 cilindri cu tractiune integrala. De altfel, pentru tractiunea integrala au optat 92% dintre clienti, in timp ce trei din patru au ales cutia automata si unul din trei a ales pachetul de design BMW X Line. In topul celor mai populare culori au fost, in aceasta ordine, Negru si Negru Sapphire, Alb Alpine si Maro Marrakesh, acestea trei totalizand aproape 70% din optiunile clientilor.

BMW X1 a primit un set de imbunatatiri importante, de la modificari de design, pana la noi tehnologii si motorizari. De la sfarsitul lunii iulie, noul model va fi disponibil cu 5 motorizari diesel si 3 benzina, portofoliul acoperind puteri intre 85 kW/116 CP si 180 kW/245 CP. Din gama face parte si BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition care dezvolta 120 kW/163 CP si un consum mediu in testul de consum EU de numai 4,5 litri/ 100 km corespunzator unor emisii CO2 de 119 g/km, ceea mai mica valoare pentru un SUV premium.
Pachetul de tehnologii include de asemenea un spectru larg - de la motorizari cu tehnologie BMW TwinPower Turbo si cutia automata cu 8 trepte (unica in segment), pana la solutii de comunicatie fara egal care includ aplicatii internet precum BMW Apps si Aupeo!.

Noul model va fi disponibil pe piata din Romania de la sfarsitul lunii viitoare cu un pret incepand de la 23 900 Euro fara TVA pentru BMW X1 sDrive18i.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 29 Iunie 2012