Cate masini second hand s-au inmatriculat in februarie, prima luna fara taxa auto

Cate masini second hand s-au inmatriculat in februarie, prima luna fara taxa auto
  • In prima luna fara taxa, romanii au inmatriculat 68.731 de masini second-hand
  • Asta inseamna o crestere de peste 300% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut
  • Eliminarea taxei a dus la inclusiv cresterea vanzarilor de masini noi, cu 62%
Distribuie pe Facebook

Anuntul a fost facut in urma cu doar cateva momente de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Este oficial. In prima luna fara taxa, romanii au inmatriculat nu mai putin de 68.731 de autoturisme second-hand, potrivit unei statistici a DRPCIV.

Asta inseamna o crestere de peste 300% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, atunci cand au fost inregistrate doar 22.857 de exemplare rulate.

Topul celor mai cautate masini la mana a doua este condus de VW, cu 19.369 de unitati. Urmeaza Opel, cu 8.602 autoturisme second hand inmatriculate.

Podiumul este completat de Ford, care a reusit sa depaseasca Audi cu doar 629 de exemplare rulate inregistrate in perioada 1 - 28 februarie (6.783 vs 6.154).

In ceea ce priveste masinile noi, prima luna fara taxa a dus la cresterea vanzarilor cu aproximativ 62% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Vorbim, mai exact, despre 8.302 inmatriculari (versus 5.099), dintre care circa o patrime - sau, daca vrei, fix 2.085 exemplare, poarta logo-ul Dacia.

La mare cautare au fost si autoturismele Skoda, cu 704 exemplare noi inregistrate, dar si masinile Volkswagen - cu 700 de masini vandute.

Concluzia? Asa cum era de asteptat, eliminarea taxei a dus la cresterea inmatricularilor, majoritatea romanilor preferand autoturismele second-hand.

Ramane de vazut daca acest trend continua si, mai important, cum va evolua el odata cu introducerea vignetei pentru acces in orase. Tu ce crezi?

Distribuie pe Facebook
mai multe