CEO-ul Volkswagen a setat niste obiective indraznete pentru constructorul german in urmatorii ani

CEO-ul Volkswagen a setat niste obiective indraznete pentru constructorul german in urmatorii ani
  • Unul dintre obiectivele presedintelui Volkswagen este ca producatorul german sa lanseze 30 de autovehicule electrice in urmatorii 9 ani
  • Pana in 2025 compania doreste sa vanda intre doua si trei milioane de vehicule pur electrice pe an
  • Pentru a-si duce la bun sfarsit planul de a oferi masini autonome in toate segmentele pietei, nemtii vor angaja 1.000 de specialisti in software
Distribuie pe Facebook

Conform declaratiilor lui Matthias Mueller, Volkswagen va lansa 30 de autovehicule electrice in urmatorii 9 ani.

In incercarea de a-si spala pacatele in urma scandalului Dieselgate, presedintele Volkswagen doreste sa grabeasca procesul prin care marcile gigantului german vor deveni prietene cu mediul.

Intr-o conferinta de presa, Mueller a mai spus ca se asteapta ca "pana in 2025 (compania) sa vanda intre doua si trei milioane de vehicule pur electrice pe an."

Mai mult decat atat, nemtii vor angaja nu mai putin de 1.000 de specialisti in software pentru a-si pune in aplicare planul conform caruia doresc ca la inceputul urmatorului deceniu sa ofere masini autonome in toate segmentele relevante ale pietei.

In ceea ce priveste unul dintre cele mai mari scandaluri care a zguduit din temelii lumea auto, Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania a fost recent de acord cu solutiile tehnice propuse de constructorul german pentru remedierea a inca 1.1 milioane de vehicule.

Aceasta decizie a venit dupa ce, ulterior, Volkswagen primise aprobarea autoritatilor germane sa recheme in service 800.000 de masini, modele Passat, CC si Eos, ehipate cu motor diesel de 2 litri TDI de tip EA 189.

Constructorul german a vandut aproximativ 11 milioane de autovehicule, la nivel mondial, toate cu acel dispozitiv de trucare a nivelului de emisii poluante. Dintre acestea 8.5 milioane au ajuns in Europa, iar 2.5 milioane au fost vandute peste ocean.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 17 Iunie 2016