Comertul auto a scazut ca serie bruta, insa a crescut ca serie ajustata in ianuarie 2013

Comertul auto a scazut ca serie bruta, insa a crescut ca serie ajustata in ianuarie 2013
Comertul auto a inregistrat o crestere de 7% in luna ianuarie comparativ cu ultima luna a anului trecut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Ca serie bruta, insa, a inregistrat o scadere de 10,2% fata de luna precedenta.
Distribuie pe Facebook

Scaderea se datoreaza cifrelor mai mici inregistrate la comertul cu autovehicule (-18,6%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-17,1%) si la comertul cu motociclete, piese aferente si ativitati de intretinere a acestora (-12,4%). Crestere s-a inregistrat doar la comertul cu piese si accesorii cu piese pentru autovehicule (+4,1%).

Cresterea ca serie ajustata se datoreaza faptului ca in luna decembrie a avut loc o stagnare a pietei din cauza numarul mic de zile lucratoare si a concediilor din perioada sarbatorilor de iarna, comparativ cu ianuarie 2013.

In comparatie cu ianuarie 2012, comertul cu autovehicule si motociclete, serie bruta, a crescut cu 0.6% in ianuarie 2013. Cresterea se datoreaza cifrelor mai mari inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+7,3%). Scaderi s-au inregistrat la intretinere si reparare (-5,6%) si la cumparare (-3,1%). In ceea ce priveste motocicletele, volumul de afaceri a ramas constant fata de ianuarie 2012.

Ca serie ajustata in functie de numarul zilelor lucratoare si de sezonalitate, comertul auto a inregistrat in ianuarie 2013 o crestere de 0,5% fata de ianuarie 2012.

Distribuie pe Facebook
mai multe