Comertul romanesc cu autovehicule a crescut cu 6% in 2011

Comertul romanesc cu autovehicule a crescut cu 6% in 2011
In ciuda opiniei comune despre declinul vanzarilor de autovehicule pe fondul recesiunii economice, datele Institutului National de Statistica arata exact contrariul: cifra de afaceri din comertul auto a crescut cu aproximativ 6% in 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Distribuie pe Facebook
In primele sapte luni ale anului in curs s-a inregistrat si o ascensiune a cifrei de afaceri din domeniul vanzarilor si reparatiilor de motociclete, precum si cel din industria pieselor si accesoriilor aferente.
Cu toate acestea, activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au scazut cu 0,3% in iulie 2011 in raport cu luna similara a anului trecut.
Profitul obtinut din comertul auto-moto s-a imbunatatit simtitor in intervalul ianuarie-februarie a.c., in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, fata de lunile corespunzatoare ale anului 2010.
Alte date optimiste pentru cifra de afaceri romaneasca se inregistreaza in cadrul serviciilor prestate populatiei in sectorul agentiilor turistice, hoteluri si restaurante si in ceea ce priveste industria de infrumusetare.
Distribuie pe Facebook
mai multe