Constructorul japonez Suzuki se asteapta la pierderi masive din cauza Brexit

Constructorul japonez Suzuki se asteapta la pierderi masive din cauza Brexit
  • Suzuki a declarat ca va pierde foarte multi bani din cauza Brexit
  • Micsorarea profitului va fi cauzata de convertirea banilor veniti din strainatate in moneda nationala, yen.
  • Oficialii niponi vor incerca sa se redreseze prin reducerea costurilor
Distribuie pe Facebook

Suzuki Motor Corp. a declarat ca va pierde o suma foarte mare de bani din cauza instabilitatii pietei monetare dupa referendumul Brexit.

Dupa ce Marea Britanie a votat iesirea din Uniunea Europeana, mai multi constructori auto au iesit la rampa cu presupuneri privind efectele Brexit. Acum, unul dintre ei a venit cu cifre clare.

In urma acestui referendum, yen-ul a crescut, iar analistii se asteapta ca acest fapt sa micsoreze profitul constructorului japonez atunci cand va converti banii veniti din afara tarii in moneda nationala.

Din aceasta cauza, Suzuki preconizeaza in acest an o pierdere de aproximativ 605.59 milioane de dolari, insemnand o scadere a profitului cu 7.8% fata de anul trecut.

Oficialii niponi vor incerca sa recupereze teren prin reducerea costurilor si eforturile uzinelor aflate in alte tari decat Japonia, sa isi procure piesele necesare de la distribuitori locali.

Imediat dupa rezultatul referendumului, efectele asupra industriei auto mondiale au aparut foarte rapid din cauza scaderii increderii investitorilor. In cadrul burselor de valori, pretul actiunilor a cazut, iar cel mai sifonat a iesit grupul Fiat Chrysler Automobiles, care a inregistrat o scadere de 12,3 procente.

Impreuna cu producatorii de automobile au suferit si diferiti furnizori si companii de transport precum Delphi, BorgWarner, Tenneco si Penske, actiunile acestora scazand cu peste 10 procente.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 29 Iunie 2016