Corona, bat-o vina. Celebrul producator de jante BBS si-ar fi cerut FALIMENTUL in Germania

Corona, bat-o vina. Celebrul producator de jante BBS si-ar fi cerut FALIMENTUL in Germania
  • BBS si-ar fi cerut falimentul
  • Nu este prima oara cand compania traverseaza momente dificile
  • Ar fi de fapt un fel de reorganizare
Distribuie pe Facebook

Potrivit presei internationale, celebrul constructor de jante BBS si-ar fi cerut falimentul in Germania. Motivele sunt simple: lipsa cererii si oprirea productiei din cauza noului coronavirus.

2020 este un an de care ne vom aminti cu siguranta, in special din cauza pandemiei de SARS-CoV-2, un virus care a afectat intreaga planeta si a infectat milioane de persoane.

Si afacerile au avut de suferit din cauza noului coronavirus iar industria auto nu a fost iertata. Foarte multi producatori au cerut ajutoare de la stat, insa alte companii din industrie care nu au fost atat de norocoase s-au vazut obligate sa-si declare falimentul.

Potrivit celor de la autoevolution si Motor Illustrated, si celebrul producator de jante BBS trece printr-o perioada grea si a cerut falimentul in Germania. Motivele sunt lipsa cererii si oprirea productiei din cauza pandemiei.

Insa BBS nu va disparea pur si simplu ci ar fi vorba, mai degraba, de o reorganizare care sa ii permita companiei sa isi continue activitatea. Cel putin asta au reusit sa afle cei de la Motor Illustrated.

Pe langa jantele aftermarket pentru masinile de strada, BBS produce sau a produs si jante pentru masinile de competitie, inclusiv pentru NASCAR sau Formula 1.

Nu este prima data cand BBS se confrunta cu astfel de probleme. Compania, fondata in 1970 in Germania, si-a cerut pentru prima data falimentul in 2007 si ulterior a fost achizitionata de o companie belgiana.

Povestea s-a repetat cativa ani mai tarziu astfel ca din 2015 pachetul majoritar de actiuni este detinut de Nice Corp, o companie cu sediul in Coreea de Sud.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2020