Creditul Prima Masina le poate permite tinerilor sa-si ia un autoturism

Creditul Prima Masina le poate permite tinerilor sa-si ia un autoturism
  • Programul se adreseaza tinerilor de 18-30 de ani
  • Suma maxima de imprumut va fi cel mai probabil 15.000 Euro
  • Aplicantul trebuie sa urmeze proceduri complexe
Distribuie pe Facebook

Ministrul Economiei a venit cu o sugestie noua pentru a impinge usor vanzarile de automobile noi din Romania. El se gandeste ca pe viitor, tinerii sa apeleze la un credit special cu sustinere din partea statului pentru a-si cumpara un automobil.

Nu sunt putini cei care si-au cumparat locuinte prin intermediul programului Prima Casa. Cam acelasi lucru doreste sa-l faca Ministrul Economiei, Constantin Nita, cu masinile. Mai precis, isi doreste sa ofere o forma de finantare pentru tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani care vor sa-si cumpere o masina noua. Acest program se va numi, cel mai probabil, Prima Masina.

Desi doar la nivel de discutie, ministrul si-a aratat intentia de a face ceva pentru tineri, dar si pentru vanzatorii de automobile ieftine din Romania. Mai exact, isi doreste sa lanseze programul Prima Masina prin intermediul carora tinerii sa-si cumpere automobile in conditii avantajoase. Programul va fi realizat in colaborare cu bancile care vor oferi clientului un credit in valoare de o anumita suma, credit ce va fi acoperit de stat.

Masinile luate in vizor de acest program sunt cele ieftine, care au preturi de maximum 10.000 sau 15.000 de Euro noi. Dar, ca sa se bucure de acest program, tinerii vor fi nevoiti sa treaca printr-o birocratie complexa. Se vor duce la o banca agreata de minister, care este colaboratoare in program, vor completa actele si vor aduce de la locul de munca adeverintele necesare. Odata ce banca isi da acceptul, clientul se duce la dealer ca sa completeze un alt set de documente. Banca ii plateste dealerului contravaloarea masinii si, ulterior, clientul intra in posesia ei, dupa care se platesc ratele lunare.

Statul contribuie la acest program cu niste taxe scazute, dar si cu o garantie pentru situatia in care clientul nu mai poate plati masina. Oricum, cert este ca se doreste lansarea unei forme de creditare mai facila si mai eficienta, gandita special pentru tineri. Adica e vorba de comisioane mici si de rate adaptate in functie de venituri, orice risc si orice alte costuri fiind acoperite de Fondul de Garantare al statului.

Cu siguranta, marca Dacia este cea mai avantajata in acest sens, daca programul Prima Masina va intra in functiune. Modelele oferite de Dacia, Logan, Sandero si chiar Duster se incadreaza in suma maxima pe care bancile o vor acorda clientilor tineri.

Distribuie pe Facebook
mai multe