Dacia are grija de clientii sai si recheama 300 de Dustere cu probleme

Dacia are grija de clientii sai si recheama 300 de Dustere cu probleme
  • 316 de Dacia Duster sunt afectate
  • Numai masini cu tractiune fata
  • Arcurile vor fi cel mai probabil schimbate
Distribuie pe Facebook

Orice producator de automobile care se respecta isi asuma aventualele greseli si face tot posibilul pentru a le remedia. Unii au chemat inapoi in service milioane de automobile, altii sute de mii si altii doar cateva zeci de mii. Iata ca si Dacia, o companie fara probleme majore de fabricatie in trecut, face un recall pentru 316 automobile model Duster.

Oficialii companiei Dacia au anuntat ca urmeaza sa cheme inapoi in service pentru cateva remedieri 316 automobile Dacia Duster cu tractiune fata. Acestea se pare ca au un mic defect de fabricatie la suspensia spate. Mai precis, uzina din Mioveni a anuntat ca arcurile de pe puntea spate se pot deplasa din locasul lor atunci cand masina trece peste o denivelare mai serioasa.

"Dacia a identificat o posibilă neconformitate a arcurilor de suspensie spate. La trecerea peste o denivelare, oscilaţiile suspensiei spate pot provoca o alunecare a arcului de pe suportul acestuia, avand drept urmare detasarea arcului de pe vehicul", a anuntat producatorul auto.

Desi nu au fost date publicitatii detalii despre modul in care aceasta problema va fi remediata, orice posesor dintre cel 316 afectati se poate astepta la o interventie de rutina. Fie arcurile spate vor fi inlocuite cu unele noi, dotate cu o flansa speciala, fie va fi montat un dispozitiv suplimentar de fixare a arcului astfel incat sa fie eliminata problema.

Trebuie mentionat ca momentan, niciun Duster nu a avut de suferit din cauza aceastei problema si ca acest defect a fost depistat la timp. Cele 316 de automobile afectate vor fi remediate in cel mai scurt timp, dupa ce proprietarii vor fi anuntati de companie. Oricum, ne bucuram ca Dacia face dovada unui brand responsabil care are grija de clientii sai si reuseste sa remedieze problemele de fabricatie.

Distribuie pe Facebook
mai multe