Dacia, cea mai tare marca din Europa. A inregistrat cea mai mare crestere a vanzarilor in luna august

Dacia, cea mai tare marca din Europa. A inregistrat cea mai mare crestere a vanzarilor in luna august
  • Dacia a inregistrat o crestere cu 39% a vanzarilor in Europa
  • In ultima luna de vara, constructorul roman a comercializat 27,885 de unitati
  • Dacia a fost intrecuta doar de brandul premium Jaguar
Distribuie pe Facebook

Potrivit ultimului raport oficial furnizat de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile(ASEC), Dacia a inregistrat in luna august o crestere cu 39% a vanzarilor in Europa, cea mai mare din randul tuturor marcilor auto, exceptandu-i pe britanicii de la Jaguar.

Chiar daca a inceput anul mai greoi , Dacia s-a mobilizat si acum toate cifrele arata ca este pe val. Dupa ce zilele trecute anunta lansarea facelift-ului pentru modelele Logan si Sandero, cel mai mare producator roman de automobile le da acum clasa mai marilor constructori in Europa.

Potrivit datelor oficiale furnizate de ASEC, Dacia a vandut in ultima luna de vara 27,885 de unitati, cu 39% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand reusea sa comercializeze 20,000 de vehicule.

Astfel, Dacia este brandul non-premium cu cea mai mare crestere de vanzari pe Batranul Continent, exceptandu-i pe cei de la Jaguar. Constructorul premium britanic a comercializat 3.283 de unitati in luna august, in crestere cu 41,8%.

Specialistii se asteapta ca aceste cifre sa continue sa creasca, mai ales ca Dacia se pregateste sa lanseze oficial faceliftul modelelor Logan si Sandero la Salonul Auto de la Paris de la finalul acestei luni.

Dacia s-a situat pe acest prestigios loc dupa ce ASEC a luat in calcul vanzarile obtinute in toate statele Uniunii Europene si in cele 4 tari care fac parte din Asociatia Europeana a Liberului Schimb, precum Elvetia, Norvegia, Islanda si Liechtenstein.

In ceea ce priveste clasamentul general, Dacia a fost urmata de Fiat-Chrysler cu 20%, Seat cu 18%, Toyota cu acelasi procentaj, Kia cu 16% iar Renault cu 15%. La nivelul pietei europene, vanzarile de masini noi au ajuns la peste 855,000 de unitati, in crestere cu 9,5%.

Surpriza o reprezinta nemtii de la Volkswagen, care in ciuda faptului ca sunt in continuare cei mai mari constructori europeni, au inregistrat o crestere sub media pietei, de 6,3%. Grupul german a fost salvat de cei de la Seat, care au reusit, dupa cum spuneam mai sus, o crestere a vanzarilor cu 18%, in special datorita cererilor pentru primul lor SUV, modelul Ateca.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 16 Septembrie 2016