Daimler va extinde fabrica de piese Mercedes din Sebes cu o investitie de 300 de milioane de Euro

Daimler va extinde fabrica de piese Mercedes din Sebes cu o investitie de 300 de milioane de Euro
In Sebes exista inca din 2001 o fabrica de piese si asamblare a marcii Daimler. Este vorba de diviza Star Transmission care are angajati in prezent 800 de persoane din Cugir si Sebes. Acesti lucratori produc componente pentru cutii de viteze model vechi, dar se pregatesc acum sa fabrice si doua modele de cutii de viteze intregi, asamblate acolo. Pentru aceasta crestere a productiei, Daimler pregateste o investitie de 300 de milioane de Euro.
Distribuie pe Facebook

Pentru ca fabrica de cutii de viteze de la Stuttgart este la capacitate maxima si nu mai poate face fata cererii, o parte din productie urmeaza sa se mute in Romania. Aceasta mutare se va face in cadrul unitatii din Sebes a marcii Daimler, la compania Star Transmission.

Pentru a dezvlta capacitatile de productie, Daimler este pregatita sa investeasca 300 de milioane de Euro in cresterea suprafetei de lucru si a dotarii cu utilaje, dar si angajarea de personal nou.

Din cauza ca fabrica din Stuttgart duce lipsa de spatiu si este supraincarcata, vor fi amenajate si dezvoltate spatii noi in Europa. Unul dintre aceste locuri este la Sebes, unde peste 800 de persoane deja lucreaza la piese de schimb pentru transmisii noi si vechi.

Angajatii de la Sebes vor participa timp de mai multe luni la diverse specializari si traininguri la Unterturkheim in vederea calificarii la noile cerinte. Si asta pentru ca incepand cu anul acesta, la Sebes se va asambla o cutie automata in 5 trepte, iar incepand cu anul 2014, vor fi facute aici si noile generatii de cutii cu dublu-ambreiaj.

Asadar, este o veste foarte buna pentru locuitorii din aceasta zona a Romaniei. Pentru ca fabrica deja existenta se va extinde si va atrage automat noi investitii, ceea ce presupune noi locuri de munca si taxe suplimentare la bugetul de stat.

Distribuie pe Facebook
mai multe