Este sfarsitul unei ere. Audi a oprit vanzarea masinilor cu motor diesel in aceasta tara din Europa

Este sfarsitul unei ere. Audi a oprit vanzarea masinilor cu motor diesel in aceasta tara din Europa
  • Este sfarsitul unei ere
  • Audi a oprit vanzarea masinilor cu motor diesel in aceasta tara din Europa
Distribuie pe Facebook

Pentru unii, prima zi a lunii aprilie a insemnat un sir nesfarsit de glume. Pentru altii insa, finalul saptamanii trecute a marcat inceputul unui nou capitol in relatia lor cu Audi.

Visul de a detine un Audi cu motor diesel in Tarile de Jos - daca a si existat vreodata asa ceva, a devenit imposibil de atins, dupa ce divizia locala a companiei germane a oprit, la data de 1 aprilie a anului curent, vanzarea acestor masini. Si nu este niciun fel de farsa, decizia producatorului cu sediul in Ingolstadt avand la baza rezultatele - extrem de nesatisfacatoare, inregistrate de versiunile TDI pe parcursul lui 2021.

Astfel, olandezii dornici sa isi cumpere un Audi nou-nout nu vor mai putea opta - se precizeaza intr-un comunicat de presa, decat pentru o varianta pe benzina, una cu propulsie plug-in hybrid si / sau una suta la suta electrica, in functie de gama luata in vizor, daca mai trebuia mentionat.

Potrivit site-ului local al companiei germane, cel mai accesibil Audi vandut in Tarile de Jos este A1 Sportback 25 TFSI - cu masina ce porneste de la aproape 30.000 de euro dispunand de un motor turbo cu doar trei cilindri in linie si capacitatea de 999 de centimetri cubi. Acompaniat de o cutie manuala cu numai cinci rapoarte, acesta livreaza rotilor fata fabuloasa - cu ghilimelele de rigoare, putere de 95 de cai.

La polul opus regasim extremul R8 Spyder V10 performance quattro, comercializat de producatorul cu sediul in Ingolstadt in schimbul unei sume minime de circa 308.000 euro - ce le va aduce clientilor olandezi, asa cum o sugereaza si denumirea sa, un propulsor V10: de 5.2 litri si 620 CP.

Insotit - de aceasta data, atat de o transmisie automata in sapte trepte, de tip DCT, cat si de tractiunea integrala quattro, impresionantul Audi promite sa atinga primii 100 de kilometri pe ora cu o viteza similara cu cea cu care dealer-ul ti-a tras banii din cont inainte de a-ti inmana cheile. Mai exact - cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora nu va dura decat 3.2 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 6 Aprilie 2022