Focus-ul RS ii pune in dificultate pe americani. Ford nu face fata comenzilor, asa ca unele livrari vor fi amanate

Focus-ul RS ii pune in dificultate pe americani. Ford nu face fata comenzilor, asa ca unele livrari vor fi amanate
  • Ford-ul Focus RS a intrecut toate asteptarile
  • Uzina germana nu poate face fata cererilor
  • Americanii se vad nevoiti sa amane unele livrari ale modelului
Distribuie pe Facebook

Din cauza faptului ca au primit un numar neasteptat de mare de cereri pentru Ford-ul Focus RS, americanii se vad acum nevoiti sa amane unele livrari ale modelului.

Ford-ul Focus RS este, poate, cel mai dorit hot-hatch al momentului. Cu al sau motor de 2.3 litri Ecoboost capabil de 350 de cai putere si 440 Nm cuplu, Focus-ul RS isi pune intr-o reala dificultate adversarii.

Daca la inceput, americanii nu voiau sa se avante in declaratii cu privire la vanzarile celui mai puternic si in acelasi timp celui mai scump Focus din istorie, acum, nu mai pot face fata comenzilor.

Succesul la public al hot-hatch-ului i-a luat prin surprindere pe cei de la uzina din localitatea germana Saarlouis, asa ca acum Ford a decis ca cei care au comandat un Focus RS fabricat dupa 1 iulie 2016 sa aiba prioritate. Problema nu e nici pe departe rezolvata, deoarece uzina germana va fi inchisa pentru lucrari de mentenanta pana in 15 August.

Acum ceva timp, oficialii constructorului american declarau ca daca vanzarile noului Focus RS sunt pe placut lor, urmatoarea miscare ar putea fi versiunea hardcore RS500. Inca de cand a fost lansat pentru prima data in 2010, Ford-ul Focus RS500 a avut numai cuvinte de lauda din partea celor care l-au condus.

Daca o vor lansa, viitoarea versiune a RS500-ului ar putea primi un tren de rulare imbunatatit, un diferential cu alunecare limitata (LSD), iar pentru ca doreste sa devina cel mai rapid hot-hatch din istorie, inginerii vor folosi plastic CFRP pentru caroserie, mai putin material izolator si un interior minimalist.

Viitorul Focus RS500 ar putea beneficia de acelasi motor ca si RS-ul obisnuit, dar inginerii americani planuiesc sa stoarca tot ce pot din el si sa treaca de bariera impusa de actuala configuratie.

Pana cand isi va face aparitia aceasta versiune extrema a Focus-ului, romanii se pot delecta cu varianta RS care poate fi achizitionata si la noi in tara si pentru care trebuie sa scoata din buzunare 37.000 de euro cu TVA inclus.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 28 Iulie 2016